Dünya Fındık Haftası bu yıl Sakarya’da kutlanacak

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Vahit Kirişçi ile toplantı yapmayı planladıklarını açıklayan Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, bu yılki Dünya Fındık Haftası kutlamalarının Sakarya’da gerçekleşeceğini duyurdu.

info@karadenizekonomi.com / 5.05.2022

Dünya Fındık Haftası bu yıl Sakarya’da kutlanacak

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu aylık olağan toplantısı 21 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararlar hakkında açıklamada bulunan UFK Başkanı Hamza Bölük, Dünya Fındık Haftası kutlamalarının her yıl bir il veya ilçede kutlanmaya devam edeceğini açıkladı. Bölük yaptığı açıklamada, “Dünya Fındık Haftası Kutlamaları her yıl 8-14 Ağustos tarihleri arasında Ulusal Fındık Konseyi’nin koordinasyonunda kutlanacak olup her yıl bir İl veya İlçemizde kutlanmaya devam edecektir. Bu yılki kutlamalar ise 8-14 Ağustos 2022 Tarihleri arasında, Sakarya İlimizde, Sakarya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir” dedi.

 

“Çok güzel bir etkinlik olacak”

Bölük, Ulusal Fındık Konseyi bünyesinde oluşturulan kutlama komitesi ile etkinliklerin Dünya ölçeğinde sürdürülebilir ve marka bir kutlama programı olması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. İlk görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirten Bölük, “Sakarya Valimiz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinde ilk görüşmeler gerçekleşmiş olup, ilerleyen süreçte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmelerimiz devam edecektir. Ayrıca sektörün tüm paydaşları ile istişare halinde bulunarak etkinliğin daha verimli geçebilmesi için tüm konsey yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla kendi aramızda işbirliği içinde ve iş bölümüyle çalışmalarımız devam ediyor. Çok güzel bir etkinlik olacak” diyerek açıkladı.

 

“Türk fındığını dünyaya tanıtacağız”

Türk fındığını dünyaya tanıtmak istediklerini açıklayan Bölük, “Bu etkinliği Ulusal Fındık Konseyi çatısı altında daha güzel ve özel yerlere taşıma hedefindeyiz. Geçen sene Trabzon Ticaret Borsamızın ev sahipliğinde yapılan çalışmanın olumlu etkilerinin bu sene Sakarya’da daha da üzerine koyarak ilerleyeceğine olan inancımızla Türk Fındığı’nı 6 kıtada tanıtmak, daha katma değerli hale getirmek için Ulusal Fındık Konseyi olarak çalışmalarımızı artırarak devam ettirme hedefindeyiz. Bu konuyla ilgili olarak herkese ve her fikire açık olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. İnşallah bu sene yapılacak kutlamaların daha ses getirici ve Türk Fındığını Dünya’ya tanıtıcı rolünün üst seviyelere çıktığını hep beraber görüyor olacağız” dedi.

 

Tarım bakanıyla toplantı planlanıyor

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Vahit Kirişçi ile konseyin çalışmaları hakkında ve Türk Fındık Sektörünün dünü, bugünü ve yarını konulu bir toplantı yapmayı planladıklarını da sözlerine ekleyen Bölük, “Gelecekte Türk Fındığını bekleyen fırsatlar ve tehditler konusunda kendileri ile durum değerlendirmesi yapmak istiyoruz. Ayrıca Konseyin, Türk Fındık Sektörünün gelecek 5 yıl için eylem planı konusunda bilgi sunumu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnşallah kısa zamanda Türk Fındığı adına olumlu gelişmeleri hep birlikte Konsey Üyelerimizin de katkılarıyla yapmak üzere projelerimiz devam ediyor olacak. Ulusal Fındık Konseyi çatısı altında Türk Fındık Sektörünü Devlet-Müstahsil-Sanayici ekseninde birleştirici bir rol üstlenmesi için bu dönem bizlere görev tevdi eden arkadaşları mahcup etmeden fikir ve görüşlere açık bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Türk fındığının problemleri hakkında konuşacaklarını söyleyen Bölük, “Bu toplantımızda gündeme gelen ve ilgili devlet kuruluşlarına da iletilen Türk Fındığı’nda hepimizin muzdarip olduğu rekolte konusuna net bir durum getirme isteğimiz hususunda fikir birliği oluşturmak ve konuyu daha profesyonel ve çağın gerektirdiği tüm olanakları da kullanarak artık bu kısır döngüden hepimizin kurtulmasını arzu ediyoruz. Üretime ve İhracata yöneleceğimiz yerde sırf rekolte ve fiyat sarmalından kurtulmanın çarelerini aramak ve bunu kesin çözüme kavuşturmak üzere Ulusal Fındık Konseyi olarak kararlığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu konuyu da inşallah Tarım ve Orman Bakanımız ile yapacağımız görüşmede dile getiriyor olacağız” açıklamalarında bulundu.

                                                                                                        

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar