Fındığın beyi pazara çıkmaya hazırlanıyor

Sektörünün köklü firmalarından Uslu Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, yaptıkları AR-GE çalışmaları ile “fındık bey” markasını pazara çıkarmaya hazırlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 23.02.2021

Fındığın beyi pazara çıkmaya hazırlanıyor

İnovasyona verdiği önemle bilinen ve yeni yatırım projesi olarak Ünye Yeni Organize Bölgesi’nde kuracakları fındık entegre tesislerinde “fındık bey” markasıyla fındık ezmesi ve fındık ürünleri pazarına girecek olan Uslu Fındık böylece daha fazla katma değer yaratmayı amaçlıyor.

Yeni yatırım projesi olarak hayata geçirecekleri “fındık bey” markası ile fındıktan daha fazla katma değer oluşturacaklarını ifade eden Uslu Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Karadeniz Ekonomi’ye özel açıklamalar yaptı. Uslu, “iç pazara en fazla fındık veren firma olarak yeni dönemde çıtayı daha da yukarıya taşıyarak ihracata ağırlık verme kararı almıştık. Şu anda ülkemizin en fazla ihracat yapan ilk 20 firması arasındayız. Bir başka referans liste olan en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu arasına girme başarısını da gösterdik. İstikrarlı büyüyen bir şirket olarak yeni yatırımlarla markalaşmaya yöneliyoruz. Fındıktan daha fazla katma değer oluşturmayı hedefledik. Fındık bey adını verdiğimiz yeni markamızla fındık ezmesi ve diğer ürün çeşitlerimizi Türkiye pazarında görücüye çıkartacağız. Katma değerli ürünlerimizle yine ihracat odaklı olacağız. Ünye yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde modern teknolojiyle donatılmış bir entegre tesis yatırımı yapma kararımızı aldık. Yeni sezona yetiştirmek istiyoruz. Ülkemiz ve bölgemiz için yatırımlarımız artarak büyüyecek” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar