Fiskobirlik Başkanı Bayraktar: Ferrero’yu eleştirmek yerine içimizden on tane daha çıkartalım

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, Türkiye’nin fındıkta kazanımlarını koruması için daha fazla katma değerli ürünler oluşturması gerektiğini söyledi. Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne açıklamalar yapan Bayraktar, bu bağlamda eleştirilerin odağında olan Ferrero’yu eleştirmek yerine benzer şirketlerin sayısının fazlalaşması gerektiğine vurgu yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 25.12.2020

Fiskobirlik Başkanı Bayraktar: Ferrero’yu eleştirmek yerine içimizden on tane daha çıkartalım

“Türkiye olarak fındıktaki gücümüzü iyi kullanmalıyız ve Türk fındığından daha fazla katma değer oluşturmalıyız” diye söze başlayan Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, “maalesef dünyanın en büyük üretici olmakla gurur duyduğumuz ülkemizde alıcı firmaların sayıca az olması tekelleşme ve haksız rekabete yol açmaktadır. Burada büyük alıcı olarak adlandırılan Ferrero’yu suçlamak gibi bir amacım yok. Sonuçta ticari bir kurumlar. Herkes gibi onlar da işlerini yapıyorlar. Yurtiçinde veya dışında keşke Ferrero gibi onlarca firma olsaydı. O zaman haksız rekabet söylemleri ortadan kalkar ve Türk fındığı daha değerli hale gelirdi. Türk fındık sektörünün paydaşları olarak biz neler yapıyoruz? Fındıkta gücümüzü ve kazanımlarımızı koruyamadığımız zaman geriye hedef göstermeler ve suçlamalar kalıyor. Oysa fındığı çuvaldan çıkarmayı başarırsak ve daha fazla katma değer oluşturup yeni pazarlara ulaştırırsak fındığımız ürünümüz değerini her zaman korur. İşte o zaman sadece bir elin parmakları kadar firma fındığı alacak diye bakmaktan kurtuluruz.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar