Marketlere yeni düzenleme

Ticaret Bakanlığı meyve ve sebzelerin satışı ve taşınmasında yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre, bazı sebze ve meyveler seçilemeyecek, açık alanlarda satılamayacak.

info@karadenizekonomi.com / 9.02.2021

Marketlere yeni düzenleme

TRTHaber’in haberine göre marketlerde sebze meyve satışına yeni düzenleme geliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, meyve ve sebzelerin ambalajlanma, depolama ve taşınmasına yönelik taslak hazırlandı, sektörün görüşüne açıldı.

Buna göre taslağın hayata geçmesiyle sebze ve meyvelerin bazıları açık alanlarda satılamayacak. Düzenlemeyle beraber tüketici sebze ve meyveleri seçemeyecek. Bu meyveler marketlerde oluşturulacak özel kapalı alanlarda satılacak.

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, yeni uygulama ile hem zayiatın önüne geçileceğini hem de tüketicinin daha kaliteli ürün tüketeceğini ifade etti. Düzenleme çerçevesinde ahududu, böğürtlen, dut, mango, şeftali, mantar gibi sebze ve meyveler bulunacak. Karpuz, kavun, kestane, mısır, nohut, muz, soğan, patates gibi ürünler açıkta satılmaya devam edecek.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar