Un ihracatı 2 milyon tona ulaştı

TUSAF Başkanı ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, “Bu sene yapılan un ihracatı 2 milyon ton seviyesine ulaştı.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 2.10.2020

Un ihracatı 2 milyon tona ulaştı

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, bu dönem buğday üretiminin geçen yıla oranda yüzde 8 arttığını belirtti. Ulusoy, 16,75 milyon tonu ekmeklik, 3,75 milyon tonu makarnalık olmak üzere toplamda 20,5 milyon ton buğday üretildiğini kaydetti.

Covid-19 salgınının yoğun etkisini kaybetmeye başladığını belirten Ulusoy, Temmuz ve Ağustos aylarında un ihracatının yeniden yükselişe geçtiğini vurguladı. Ulusoy sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sene yapılan un ihracatı 2 milyon ton seviyesine ulaştı. En önemli pazarımız olan Irak bu yıl en üst basamakta yer aldı. Geçtiğimiz yıla göre düşüş yaşansa da Yemen en çok un ihracatı yaptığımız ikinci pazarımız oldu. 2020 yılında öne çıkan pazarlar arasında Angola, Benin ve Venezuela yer aldı. Ayrıca virüse karşı son derece önem verdiğimiz hijyen konusunda üretim sürecimizde bir değişim yaşanmadı. Gereken önlemler konusunda işletmeler çalışmalarına titizlikle devam ediyorlar.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar