Geleceğin adı; TEKNOFEST

Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, hastanelerin, Türkiye’nin en yüksek teknolojilerin bulunduğu kuruluşları olduğunu ifade ederek, TEKNOFEST’te yer almaktan büyük gurur duyduklarını dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2022

Geleceğin adı; TEKNOFEST

Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, “Hastaneler, Türkiye’nin en yüksek teknolojilerin bulunduğu kuruluşlar. Bizler de hastanemizi en üstün teknolojilerle donatıyoruz. TEKNOFEST’te Çakırtepe Hastanesi’nin de bulunması gerektiğini düşünerek bölge halkına hastanemizin teknolojilerini anlatmak adına buradayız” dedi

Durak, “TEKNOFEST açılmadan önce 15-20 günden itibaren standa açmakla alakalı girişimlerde bulunduk ancak bu kadar detaylı ve büyük bir organizasyon olabileceğini düşünmemiştik. Bir şekilde stant açabildik. Hastaneler, Türkiye’nin en yüksek teknolojilerin bulunduğu kuruluşları. Bizler de hastanemizi en üstün teknolojilerle donatıyoruz. Böyle bir TEKNOFEST’te Çakırtepe Hastanesi’nin de bulunması gerektiğini düşünerek bölge halkına hastanemizin teknolojilerini anlatmak adına yerimizi aldık” dedi.

 

“BÖLGEYE HİZMET VERİYORUZ”

“1989 doğumluyum. Ünye’de ikamet etmekteyim. İşletme eğitiminden sonra memlekete dönüp ailemle beraber çalışmaya başladım. Bütün enerjimi ülkemin ve bölgenin kalkınmasına sarf etmeyi sürdürüyorum” diyen Durak, “Ünye Çakırtepe Hastanesi toplamda 16 yatak içeren yoğun bakım servisi yer alıyor. Bunların 9 tanesi 9+1 olarak genel yoğun bakım 4+1 kroner yoğun bakım 4+1 yeni doğan yoğun bakım olmakta toplamda 65 yatak kapasitemiz vardır. Her gün 600 civarında hasta poliklinik hizmeti vermektedir. Sadece Ünye’ye hitap eden değil; Terme, Çarşamba, Fatsa, Korgan, Kumru gibi bölgenin tamamına hitap eden tek özel sağlık kuruluşudur. Fiziki şartları toplamda servislerde 45 yatak, toplam müşahedelerle birlikte 55 yatak kapasitemiz bulunmaktadır” diye konuştu.

 

“BÜYÜK YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİ”

2021 yılından itibaren yeni yönetim anlaşışıyla hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Durak, “Hastanemiz 13 yıllık ama son 1.5 senesinde ben yönetim kurulu başkanlığı yapmaktayım. 2022 yılı hastanemiz birçok konuda atılımlar yaparak kendini yenileştirdi. İleriye dönük stratejilerini oluşturdu. Bu süreçte hastanenin kapasitesini ve hizmet alanını geliştiren birçok yatırımlar yapılmıştır. 2023 yılında çok daha geniş alanlarda planlamalar yapmaktayız. İnşallah 2023 yılında sağlık turizmi de başta olmak üzere birçok konuda yeni yatırımlarımız olacak” ifadelerine yer verdi.

 

“2023 SAĞLIK TURİZMİ İÇİN MİLAT OLACAK”

Karadeniz için sağlık turizminin büyük önem taşıdığını dile getiren Durak, “Memlekete döviz girdisi sağlayabilmek açısından dünyanın ulaşılamamış birçok noktası var. Sağlık turizmi adına Ordu’da ilk belgeyi alan sağlık kuruluşlarından bir tanesiyiz. Sağlık turizmi belgesini almadan da ferdi olarak gelen yurtdışından hastalarımıza da senelerdir hizmet vermekteyiz. Şu anda Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın önderliğini benimseyip onların açtığı yollarda da elimizden geldiği kadar sağlık turizmi hakkında bilgilenmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemde de Ordu’nun Ünye ilçesinde Çakırtepe Hastanesi’ni sağlık turizminin bölgedeki öncülerinden biri haline getirmek için en kısa zamanda planlamamızı oluşturduktan sonra bu alanda çok net bir şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Türkiye, içerisinde yapılabilen birçok operasyonu kendi bünyemizde yapabilecek yetiye sahibiz. Şu an planlama aşamasındayız. İnşallah 2023 için bizim için de sağlık turizmi açısından bir milat olacaktır” dedi.

 

“YAPILAMAYANI YAPIYORUZ”

Hastanenin fiziki özellikleri hakkında da bilgi veren Durak, “Hastanemizin laboratuvar bölümü çok donanımlı bir yapıya sahip. Yaklaşık günde 60 bin sayıya kadar tetkik yapabiliyoruz. Cihazlarımız son teknoloji cihazlar olduğu için verdiğimiz hizmetlerin kendi hastanemizin uzman doktorlarının talepleri yanı sıra dışarıdan diğer hastanelerden tetkiklerin de istendiği bir hastane konumunda. Onun dışında bu laboratuvarımız hastanenin kalbi konumunda. Hastanemizdeki doktorların tetkiklerinin kesinliği konusunda laboratuvarımızdan çıkan tetkikler öne çıkartıyor. Oraya çok önem veriyoruz. Elimizden geldiği kadar teknolojimizi en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Sürekli cihaz yenileme yapıyoruz. Şu an bölgede yapılamayan birçok tetkiki kendi bünyemizde yapabiliyoruz” diye konuştu.

 

“SAĞLIK ORDUMUZLA HİZMETİNİZDEYİZ”

Durak, hastane personelinin bölge insanına hizmet etmek adına var gücüyle çalışmaya devam ettiğini dile getirerek, şu ifadelere yer verdi: “Hastanemizin kuruluş amaçlarından bir tanesi bölgemizdeki hasta ve hasta yakınlarına en iyi hizmeti en iyi şekilde vermek amacıyla kurulmuştur. Bu konuda kendimize aldığımız en büyük mottomuz kendi ailemiz kendi anne ve babamız hastalandığında nasıl bir hizmet beklersek aynı hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bunu da yapabildiğimize inanıyoruz. Bu konuyla alakalı bütün personelimize rutin eğitimler ve denetimler yapmaktayız. Bundan dolayı da ben 300 kişiye yakın olan sağlık ordumla gurur duyuyorum. Bu konuda çok güzel dönüşler alıyoruz. İnşallah hiç kimsenin ihtiyacı olmaz ama ihtiyacı olduklarında kendi evlerinde hissedebilecekleri sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bizim en büyük hayalimiz bölgemizde bir kardiyo, anjiyo grafi ana sistem ünitesi kurup bunlara ihtiyacı olan bölgemiz insanımızın dışarı gitmemesi için elimizden geleni yapacağız. Gelecek planlamalarımız arasında bu hastaneyi bu seviyeye getirmek var. Ayrıca doktor kadromuzu genişletip yatak kapasitemizi iki katına çıkararak birçok branşı destekleyip burayı tam teşekküllü hiçbir ihtiyaç için şehir dışına çıkmayı gerektirmeyecek hale getirmek istiyoruz.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar