Orman ürünleri sektörüne kadın eli değecek

Çamsan Ordu ağır sanayide kalıp yargıları değiştirerek kadınlara yeni istihdam olanakları yaratıyor.  

info@karadenizekonomi.com / 20.06.2022

Orman ürünleri sektörüne kadın eli değecek

683 çalışanından 57 çalışanı kadınlardan oluşan Çamsan Ordu İdari Genel Müdür Yardımcısı Gamze Güler Serdar, kadınların iş hayatındaki rolünün giderek güçlenmesi gerektiğine dikkat çekerek kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Sanılanın aksine kadın yöneticiler olarak avantajlı olduklarını açıklayan Gamze Güler Serdar, “Bir kadın olarak bir ortama girdiğinizde bütün aura değişiyor. İnsanlar bizlere daha naif yaklaşıyor ve daha pozitif bir etki oluyor. Yaşanan bu olumlu havanın fabrika içerisinde de yaşanması adına vardiya üretim mühendislerimizde kadın mühendis istihdam ettik. Birçok noktada faydasını görmeye başladık ve sayımızı üretimin her kademesinde artırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“İş hayatında kadınlar ve erkekler farklı”

Kadınlar sorumluluk sahibi olmaya ve yönetmeye küçük yaşta başladıklarına dikkat çeken Serdar, “Aynı anda birkaç işi yapabilme noktasında erkeklerden çok daha yetenekli olduğumuzu da düşünüyorum. İletişim kabiliyetlerimiz çok daha iyidir. Çevremizle daha hızlı iletişime geçebilmekteyiz. Daha sabırlı, dayanıklıyız, aynı zamanda önsezilerimiz de erkeklere göre daha güçlüdür. Cesaret, vizyon, dayanıklılık, detaylarla ilgilenmek, empatik düşünce yapısı, duygu zenginliğinden doğan önseziler kadınların bence, iş hayatındaki en önemli artılarıdır” ifadelerini kullandı.

 

“Kadınlar daha üretken”

Kadın olmanın hayatımızdaki yansımalarından en önemlisi hayatın sizi bir noktada aile ve iş hayatı arasında seçim yapmaya zorlaması olduğunu belirten Serdar, “Her ne kadar ikisinin bir arada yürüyeceğini düşünseniz de belirli noktalarda zorluklar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden ikisini aynı anda yürütmeye çalışmak inanılmaz bir iş yükü getirebiliyor. Ancak olumlu yansımalarından bahsedecek olursak çalışma yaşamı aynı zamanda kadının üretkenliğini, toplumsal saygınlığını, özgüvenini artırması noktasında çok önemli katkılar sağlıyor” dedi.

 

“Sektörümüzde erkek yönetici algısı var”

Ağaç ürünleri sektörünün erkek ağırlıklı bir sektör olmasından kaynaklı algıların olduğuna da değinen Serdar, “Ağaç ürünleri sektörü geçmiş yıllarda daha çok iç piyasanın ihtiyacını karşılamaya yönelik olup eski teknolojilerin uygulandığı bir sektör iken son yıllarda sektörün Ar-Ge çalışmalarına daha çok yönelmesi, sertifikalı ürün satışının artması, yeni teknolojilerin kullanılmaya başlanması ile AB ve Ortadoğu pazarlarına hitap ediyoruz. Gelişmekte ve büyümekte olan sektörümüz orman ürünleri özelinde olmasından ötürü hitap ettiği yönetici portföyünün de erkek olması gerektiği noktasında bir algı olabilir. Hammadde teminindeki muhataplarımızdan bayi ağımıza kadar paydaşlarımızın neredeyse tamamı erkeklerden oluşmaktadır. Çamsan Ordu olarak bu algıyı kırmak istiyoruz” diyerek açıkladı.

MURAT GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar