Tomra 5C Ayıklama Makinesi, fındık işleyicilerinin karlılıklarını arttırıyor

TOMRA Food, kabuklu yemiş işleme süreçlerine farklı bir soluk getiren TOMRA 5C optik ayıklama makinesi ile fındık işleyicilerin kârlılıklarını arttırmalarına destek oluyor.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2022

Tomra 5C Ayıklama Makinesi, fındık işleyicilerinin karlılıklarını arttırıyor

TOMRA 5C premium optik ayıklayıcı, mümkün olan en iyi yabancı madde ayıklama performansı için sektörde lider sensör teknolojilerini, makine öğrenimi ve büyük veri analiziyle birleştiriyor. Fındık işleyicilerin her bir ürün tanesini ve yabancı maddeyi açıkça görüntülemelerini sağlayan TOMRA 5C, bu sayede daha yüksek kâr, daha iyi ürün kalitesi ve hızlı ekipman getirisi elde etmek üzere gerçek zamanlı kararlar alabilmesini mümkün kılıyor.

 

İŞLEME SÜRECİ YENİDEN TANIMLANIYOR

TOMRA Food Türkiye Satış Müdürü Ahmet Koçyiğit, "TOMRA 5C ayıklama makinemiz, işleme sürecini yeniden tanımlıyor. Ayıklamayı daha verimli, daha etkili ve maliyete karşı daha duyarlı hale getiren en yeni teknolojileri geliştirdik. Bir yandan da kabuklu yemiş sektörünün işçilik, gıda güvenliği ve ürün kalitesi gibi en büyük zorluklarını ele almış olduk" dedi.

Kusurları tanımlama ve analiz etme yetenekleri geliştirilmiş TOMRA 5C, daha yüksek çözünürlüklü sensörler yardımıyla böcek yeniği (ur), çürük ve buruşuk gibi en zorlu kusurları bile algılayabildiğini ifade eden Koçyiğit, “Sensör tasarımındaki bu iyileştirmeler, benzer makinalarla mümkün olmayan detayların görüntülenmesi ve ayıklanmasına olanak tanıyor. TOMRA 5C, yüksek kapasitelerde kabuklu yemiş ve kuru meyve ürünlerini kolaylıkla işlemek üzere tasarlandı. Bu sayede işçiliği en aza indirirken en yüksek miktarda birinci kalite ürün çıkartıyor. Böylece işleyiciler, yeniden seçme, taşıma ve işçilik maliyetlerinden tasarruf ediyor” diye konuştu.

SEKTÖRDEKİ EN YÜKSEK KAPASİTE

“TOMRA 5C ile sektördeki daha yüksek kapasite, en hassas yabancı madde ve kalite kusuru ayıklaması, önceden mümkün olmayan sivri fındık seçimi ve makinelerin internete bağlı kalite kontrol cihazı gibi çalışmasına imkân veren bilgi aktarım taleplerine çözüm getirdik” diyen Koçyiğit, “Aynı zamanda tasarımda yaptığımız değişiklerle bakım ve operasyon işlemleri çok daha kolaylaştı. En önemlisi de kullandığımız yeni yazılım platformu sayesinde ileride söz konusu olabilecek tüm teknolojik geliştirmelere açık hale getirdik. Böylece TOMRA 5C kullanıcısı olan müşterilerimize geleceğe yatırım yapma imkânı sunabiliyoruz.  Kullanımı kolay bu makine, büyüme potansiyeli olan işletmeler için yüzde 30’a kadar yüksek kapasite sunabilecek şekilde tasarlandı. Ayrıca TOMRA 5C, kolay temizlik ve bakım özelliği sayesinde gelecek yıllarda da tasarruf sağlayacak uzun ömürlü bir yatırım oluyor. TOMRA 5C'nin eşsiz tasarımı, farklı ihtiyaçlarını anlayabilmek için doğrudan işletmelerle çalışan bir satış sonrası servis ekibi tarafından destekleniyor.

TOMRA 5C'ye bağlı bulut tabanlı veri analiz platformu TOMRA Insight, üretim hatlarını uzaktan anlık olarak takip edilebilen ve gerektiğinde müdahale edilebilen sistemlere dönüştürüyor. Bu güçlü ve entegre veri platformu, en kaliteli son ürün, daha yüksek verimlilik, daha uzun çalışma süresi ve gelişmiş sorun giderme özelliği sayesinde her geçen ay değerini daha fazla ortaya koyuyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar