Turquality’den gıda sektörüne %50 destek

Turquality marka programının gıda sektöründeki desteklerini anlatan Progroup Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, sektörde işlenmiş gıda ürünlerine yüzde 50 destek verildiğini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 18.07.2022

Turquality’den gıda sektörüne %50 destek

Türkiye'nin devlet destekli ilk marka programı olan Turquality, hem teşvik hem değer oluşturan bir iş görüyor. İşletmeler, iş süreçlerini uçtan uca dijitalleştirerek geleceğe hazırlarken, global çapta markalaşma çalışmalarına hız katmak için rotalarını Turquality'e çeviriyor. Dondurma, içecekler, kuru gıda, konserve gibi gıda sektörünün farklı dallarına teşvik veren Turquality, gıda sektöründe işlenmiş gıda ürünlerine de teşvik veriyor.

 

İşlenmiş gıda ürünlerine yüzde 50 destek sağlıyor

Gıda sektöründeki destekleri açıklayan Çam, “Gıda sektöründeki firmaların Turquality kapsamına alınmasında başarılı çalışmalara imza attık. Bu hizmeti alan firmaların, rekabet koşullarında kârlılıkları artarken, maliyetleri düştü ve farklılaşmayı sağladılar. Nitekim, ülkemizin kilogram başına ihracatı 1,29 dolar iken; Turquality alan firmaların kilogram başına ihracat fiyatı 12 dolara kadar çıkabiliyor" dedi.

 

Global pazarda firmalara güven veriyor

Turquality programının şirketlere kazanımlarını anlatan Çam, “Turquality iş modelinin sürdürülebilir olması, markaların uluslararası pazarlarda rekabet edebilmesinin önünü açarken, kilogram başına ihracatlarını 3 kat artırıyor. Bilindiği üzere, Turquality, bir karne ve bir akreditasyondur. Turquality karnesi pekiyi olan bir Türk işletmesi, global pazarlarda yabancı firmalara da güven vermektedir" diye konuştu.

 

MURAT GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar