Dijitalleşen ayakta kalacak!

İnovak Akademi Dış Ticaret Uzmanı Şeyda Ataoğlu, ülkemizdeki pek çok işletme ve kobinin dijitalleşmeye uyum sürecinin yavaş seyrettiğini gittiğini oysa AB’nin dijitalleşmeye büyük önem verdiğini söyleyerek kapıda bekleyen tehlikeye işaret etti. “Digitalleşmeyen kobilerin işi çok zor.”

info@karadenizekonomi.com / 9.05.2021

Dijitalleşen ayakta kalacak!

İhracatçıların ve kobilerin yeni dünya düzenine ayak uydurarak dijitalleşmeye büyük önem vermeleri gerektiği uyarısında bulunan İnovak Akademi Dış Ticaret Uzmanı Şeyda Ataoğlu, “işletmelerimiz dijitalleşmede çok yavaş hareket ediyorlar. Oysa sektörlerin ödeme ve tahsilat süreçleri artık tamamen dijital ortamda gerçekleşiyor” derken kapıda bekleyen tehlikeye şu sözlerle dikkat çekti: “İçinde bulunduğumuz yeni dönemde ayakta kalmanın en önemli yolu bu değişime ayak uydurmaktır. Bu değişime uyum sağlayamayanların başarılı olamayacakları kesindir. Pandemi ile birlikte daha da hız kazanan yeni dönemde artık finansal modeller dijitalleşiyor. Böylece büyük maliyet avantajları sağlanarak operasyon yükü azalıyor” ifadelerini kullandı.

Blockchain sadece kripto para değil

Yeni sistemin en önemli yeniliklerinden olan Blockchain teknolojisine de vurgu yapan Ataoğlu, “uygulama dış ticarette ihracatçımızı çok rahatlatacağı gibi finansal işlemlerde de büyük kolaylıklar getiriyor. İhracatçılarımızın Blockchain konusunda bilinçli olmaları gerekiyor. Bireysel kullanıcılara dijital kimlik üzerinde kontrol imkânı sağlayan sistem küresel bir açık hesap defteri olmakla birlikte sadece kripto paraların üretiminde değil birçok farklı alanda saklama, yönetme ve depolama gibi işlemler için kullanılır.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar