Hem çevre dostu hem ekonomik tasarruf sağlıyor

Aberdeen’deki Robert Gordon Üniversitesi’ndeki uzmanlar, Edinburgh şirketi Loch Electronics ile birlikte çalışarak hem çevre dostu hem de ekonomik anlamda tasarruf edebilen Loch bulaşık makinesi geliştirdi.

info@karadenizekonomi.com / 8.06.2021

Hem çevre dostu hem ekonomik tasarruf sağlıyor

Aberdeen’deki Robert Gordon Üniversitesi’ndeki uzmanlar, Edinburgh şirketi Loch Electronics ile birlikte çalışarak hem çevre dostu hem de ekonomik anlamda tasarruf edebilen Loch bulaşık makinesi geliştirdi. Sıhhi tesisat gerektirmeyen minik cihaz, araştırmacılara göre elde bulaşık yıkamaya kıyasla yüzde 86 su ve yüzde 73 enerji tasarrufu sağlıyor. Tek veya iki kişilik haneler düşünülerek geliştirilen makinede iki öğün bulaşık yıkamak sadece 15 dakika sürüyor.

Makine tasarlanırken pandemi dönemindeki ihtiyaçlar da göz önünde bulundurulmuş ve UV ışıklarının yıkama merkezinin içine entegre edilmesiyle Covid-19’un kontamine yüzeyler yoluyla yayılmasını ve bulaşmasını önlemeye yardımcı olması hedeflenmiş. Bulaşık makinesi 10 kg ağırlığında, 17 inç yüksekliğinde ve dokuz inç genişliğinde olmasına rağmen büyük yemek tabakları, kızartma tavaları, uzun şişeler, fırın tavaları ve hatta doğrama tahtaları da sığabiliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar