Ramada, yeni yatırımıyla Samsun’u cazibe merkezi yapacak

Samsun’da yapacakları proje ve çalışmalarla ilgili konuşan Ramada Plaza by Wyndham Genel Müdürü Aybars Dayan, “2023 yılında bir şehir otelini daha bünyemize katmayı planlıyoruz. Turizm yatırımlarımızı Samsun’un turistik bir çekim noktası haline gelmesine katkıda bulunmak için yapıyoruz” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 12.09.2022

Ramada, yeni yatırımıyla Samsun’u cazibe merkezi yapacak

5 yıldızlı Ramada Plaza by Wyndham Samsun Oteli, 120 oda ve240 yatak kapasitesiyle müşterilerine kaliteli bir şekilde hizmet veriyor. Turizm sektöründe Ar-Ge ve yatırımlara daha fazla bütçe ayıracakları dile getiren Ramada Plaza by Wyndham Genel Müdürü Aybars Dayan, gelecek hedefleriyle ilgili konuştu. Dijital pazarlama ve online seyahat acentelerine yatırım yaptıklarını söyleyen Aybars, gelecek plan ve projeleriyle ilgili “2022 yılında marka yatırımlarımızı tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

“2023, BÜYÜME YILI OLACAK”

Dayan, “Tesisimizin fiziki standartlarını yılsonuna kadar daha da artıracak yatırımlar yapacağız. Sektörde büyüme hedeflerimizi 2023 yılından itibaren planlamaktayız. 2023 yılında bir şehir otelini daha bünyemize katmayı planlıyoruz. Samsun bölgesine yurtdışından gelen misafirleri arttırmak için ağırlıklı olarak dijital pazarlama ve online seyahat acentelerine (OTA) yatırım yapıyoruz. Ayrıca Samsun’da bulunan sektör örgütleri ve kamu otoritelerimizle Çarşamba Samsun Havalimanı’na Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Rusya’dan direkt uçuş konulması için işbirliği yapmayı planlıyoruz. Çarşamba Samsun Havalimanı’na direkt uçuşlar konulması konusunda THY, Sun Ekspress, Pegasus ve diğer yabancı turizm firmalarının çalışmalar yapmasının beklentisi içerisindeyiz” diye konuştu.

 

TEMALI TESİSLER ÖN PLANA ÇIKACAK

Özellikle koronavirüs sonrası sektörde yeni ürünler geliştirme ihtiyacının ortaya çıktığını söyleyen Dayan, Ramada’nın gelecek hedefleriyle ilgili olarak; “Turizm sektörü COVID-19 sürecinden sonra yeni ürünler geliştirmek zorunda olduğundan AR-GE ve inovatif çalışmalara daha fazla yatırım yapıyor. Bundan sonra turizm sektöründe ne yaparsak yapalım en iyi en kaliteli otel konseptlerini fiziki kalite ve işletmecilik olarak geliştirmek ve en iyi hizmeti vermek durumundayız. Bu anlamda kurumsal olarak turizm sektörü, misafirlerin güvenli bir ortamda hizmet vermek için AR-GE yatırımlarına daha fazla kaynak ayırıyor.  Ülkemizde de güvenli turizm sertifikası kriterleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geliştirilerek işletme maliyetleri sektörel bazda yükseltildi. Gelecekte küçük kapasiteli, verilen hizmet ve konsept olarak temalı tesisler ön plana çıkacak. Biz de firma, olarak sektördeki yatırımlarımızı bu anlayışta gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

“YATIRIMLAR SÜRECEK”

2023 yılı hedeflerinin yanı sıra yakın dönemde yapacakları yatırımla ilgili bilgi veren Dayan, “Turizm sektörüne olan yatırımlarımızı Samsun’un turistik bir turistik bir çekim noktası haline gelmesine katkıda bulunmak için yapıyoruz. 2022 yılında Ramada Plaza by Wyndham Samsun otelimizin yanında Bistro Cafe-Bar yatırımı gerçekleştireceğiz. Yatırım ile ilgili tüm planlamalarımız tamamladık, 2 ay içerisinde Bistro Cafe-Barımızı hizmete açacağız. Şirket politikası olarak pandemi ile ilgili sorunlar artsa bile çalışan ve yönetici kadromuzda herhangi bir azaltmaya gitmeyi düşünmüyoruz. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Güvenli Turizm Sertifikası standartlarına eksiksiz uyarak hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

“TEKNOFEST TURİZME KATKI SAĞLADI”

Aybars Dayan, Samsun’da gerçekleşen TEKNOFEST ile ilgili, “Samsun ekonomisinin yıldan yıla büyüyerek gelişeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle Samsun’a marka otel yatırımı gerçekleştirdik. Ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık uzay ve teknoloji festivalinin İstanbul’dan sonra Samsun’da olması bizleri son derece mutlu etti. Bu organizasyonun Samsun’un yurtiçinde ve yurtdışındaki tanıtımına çok büyük katkı sağladığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar