Sanayiciler bu iki şehre “direk uçuş” istiyor

Ordu-Giresun sanayici ve iş insanları yurtiçinde Antalya yurt dışında Lefkoşa başta olmak üzere OGU çıkışlı direk uçuşların artırılması talep ediyor.  Sanayi odası başkanları ve acenteler yaptığı açıklamada “OGU’dan doğrudan uçuşların sayısının artırılması konusunu uzun süredir dile getirdiklerini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 18.08.2020

Sanayiciler bu iki şehre “direk uçuş” istiyor

Yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan iki milyonu aşkın gurbetçisi ile ülkenin en aktif göç potansiyelini elinde tutan Giresun ve Ordu illerine hizmet veren OGU Havalimanı yılda 3 Milyon yolcu taşıma kapasitesi olmasına rağmen bunun çok altında hizmet vermesiyle eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Geleceğini turizmde gören bölge insanı Ankara, İstanbul ve yeniden konulan İzmir uçuşlarının yanı sıra farklı iller için direkt ve kalıcı seferler istiyor. Direkt sefer sayılarının çeşitlendirilmesi ve uçuş kapasitesinin artırılması konusunda uzun zamandır çaba harcayan isimlerden biri de Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu.

Hasan Çakırmelikoğlu: Giresun TSO Başkanı

“İstanbul ve Ankara sefer sayılarının artırılması başta olmak üzere diğer illere de sefer konulması için tüm kesimlerden gelen talepleri ilgili kurum ve kişilere iletiyoruz. Bu çabalarımız haftada iki gün karşılıklı olarak gerçekleştirilen Ordu-Giresun / İzmir uçuşları ile sonuç verdi. Bu da oluşturduğumuz kamuoyu çalışmalarında ne denli haklı olduğumuzun göstergesidir. 2015 yılında açılışı gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı, doluluk oranı en yüksek havalimanları arasında başı çekmektedir. Ordu-Giresun Havalimanında ICAO standartlarına uygun 3000 m x 45 m. ebatında bir adet pist ve beş adet uçak park yeri bulunmaktadır. Terminal kapasitesi yıllık iki milyon yolcudur. Ve bölge insanı başka illerden gerçekleştirilecek direkt seferlerle bu kapasiteyi rahatlıkla aşacaktır.”

Servet Şahin: Ordu TSO Başkanı

“Giresun TSO Başkanı sevgili dostum Çakırmelikoğlu ile oluşturduğumuz kamuoyunun sonuçlarını görmek bizi elbette ki mutlu etti. Diğer komşu illerden nüfus yoğunluğu olarak farkımız olmamakla birlikte Ordu ve Giresunlunun hala aktarmalı uçuşlarla Antalya veya Kıbrıs’a gitmesini anlamakta zorlanıyoruz. Bir dönem İzmir’e, Lefkoşa’ye veya Antalya’ya direkt seferler vardı. Şimdi İzmir’e en azından haftada iki gün de olsa karşılıklı seferlerin tekrar konulmasını sağladık. Ege’ye olan bu uçuşların kalıcı olacağına eminiz. Şimdi sıra Antalya ve Lefkoşe uçuşlarına geldi. Çünkü istatistikler bizi doğruluyor.”

 

Osman Tuncer: Giresun Tabya Tur

“Bir dönem gerçekleştirilen İzmir uçuşlarında yüzde 80 doluluk oranları yakalanmıştı. Pegasus Hava Yolları’nın haftada iki gün de olsa İzmir’e karşılıklı sefer koyması elbette sevindirici ve devamlılığı olsun isteriz. Ancak bu konuda bir başka noktaya da işaret etmek isterim. Özellikle Ege veya Akdeniz Bölgesi’ne turistik amaçlı seyahatler için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na inecek misafirlerimizin oradan konaklama yapacakları tesislere geçmeleri çok zaman alıyor. Bu nedenle Ordu-Giresun Havalimanı’ndan kalkacak uçakların sefer saatlerinin erken saate alınması daha efektif kullanım açısından önem arz etmektedir.”

Volkan Aydın: Ordu Otelciler ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı

“Dernek olarak, hem direkt sefer sayılarının artması hem uçuş parkurlarının daha da çeşitlendirilmesi için çabalarımız sürecek. Bildiğiniz gibi daha önceki zamanlarda Anadolu Jet, Pegasus ve Sun Express gibi havayolları direkt sefer ve destinasyon çeşitliliği konusunda elimizi güçlendiren hamleler yapmıştı. Bölge buna uygun da aslında. Ama sonra seferler sınırlandırıldı veya kaldırıldı. Haftada iki gün olsa da karşılıklı seferlerin gerçekleştiği İzmir uçuşlarını yeni bir başlangıç olarak görüyoruz. Antalya ve Kıbrıs uçuşlarının da yakın zamanda başlatılması için temaslarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta bu yöndeki taleplerimizi OGU Havalimanı yetkililerine ileteceğiz.” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ GAZETESİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar