Turizm sektörü, pandemi etkisinden kurtulmanın yollarını arıyor

Yapılan hesaplamalara göre korona salgınında getirilen kısıtlamalar, seyahat acenteleri ve tur operatörleri için mart ortasından ağustos sonuna kadar yaklaşık 20 milyar euro kar kaybına yol açacak.

info@karadenizekonomi.com / 16.06.2020

Turizm sektörü, pandemi etkisinden kurtulmanın yollarını arıyor

Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelere yönelik seyahat uyarılarının hızla kaldırılması çağrısında bulunuldu. Avrupa içindeki seyahatlerin başlamasının bunun ilk adım olduğunu ifade eden Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig, "bu adımı yakın zamanda Avrupa dışındaki diğer ülkeler izlemeli." dedi. Birliğin hesabına göre korona salgınında getirilen kısıtlamalar, seyahat acenteleri ve tur operatörleri için mart ortasından ağustos sonuna kadar yaklaşık 20 milyar avro kar kaybına yol açacak. Türkiye’nin yanı sıra Tunus ve Mısır gibi popüler yaz tatili destinasyonlarını da içeren Avrupa dışındaki ülkelere yönelik seyahat uyarısının uzatılmasının temmuz ve ağustos aylarındaki satışlarda dokuz milyar avro kayıp anlamına geleceğini vurgulayan Fiebig, sözlerine şöyle devam etti: " Toplam 160 ülke için yapılan seyahat uyarısının uzatılmasının beraberinde getireceği iade işlemlerini de unutmamak gerek."

Federal Dışişleri Bakanlığı internet sayfasındaki 27 Avrupa ülkesine yönelik seyahat uyarısını pazartesi gece yarısından itibaren kaldıracak. Bu ülkeler arasında Almanların en fazla tercih ettiği tatil ülkeleri İtalya, Avusturya, Yunanistan, Fransa ve Hırvatistan gibi ülkeler yer alıyor. Almanya’nın komşu ülkelerine uyguladığı sınır kontrolleri de sona eriyor.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar