Türkiye’nin en büyük pazarı sağlık turizmi olacak

Pandemi sektöründe en çok etkilenen sektörlerden biri hiç şüphesiz turizm oldu. Covid-19'un turizm ve ekonomiye olan etkileri üzerine değerlendirmelerde bulunan Aktuğ Otel İşletme Sahibi Aktuğ Abdullah Şensoy, pandemi sürecinde neler yaşadıklarını ve sektörle ilgili beklentilerini şu sözlerle özetledi:

info@karadenizekonomi.com / 19.01.2021

Türkiye’nin en büyük pazarı sağlık turizmi olacak

“Turizm, en çok etkilenen sektörlerin başında geldi. İlk zamanlar belki bu durum pek anlaşılmadı ancak süreç ilerleyince bu apaçık bir şekilde görüldü. Bizler kurallara harfiyen uyduk. Ekonomiye bağlı olarak turizm sektörü, insanların sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirdiği en önemli kol. Devletimiz sağ olsun destek çıktı ancak süreç halen devam ediyor. Çok şükür CoronaVac aşısının uygulamaları başladı. Turizm Bakanımız sezonun Nisan ayında açılacağını söyledi. Ülke olarak kenetlenmiş durumdayız. Dünyayı bir gemi olarak kabul edersek bizlerde bu gemideki yaşayanlarız ve bu dönemde gördük ki kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok. Gemimiz şu anda su alıyor ve bu deliği kapatabilecek olan tek şey aşı. Umut ediyoruz ki aşı inşallah olumlu cevap verecek ve dünya bu hastalıktan kurtulacak. Bu işin ciddiyetini anlamamız gerekiyor. Şimdilerde aşının da etkisiyle acentelerin Karadeniz Bölgesi’ne çok ilgisi var. Önceki dönemlerdeki gibi faaliyetlerini gerçekleştirmek istiyorlar. Mart ve nisan ayından sonra olumlu yansımalar devam ederse organizasyon için yer bulmakta müşteriler sıkıntı çekebilir. Yığılma olmaması adına bugünlerde rezervasyon yaptırmalarında fayda görüyorum. Salgın bittikten sonra ülkemizde turizm sektöründe ciddi bir patlama olacağını umut ediyorum. Dünyaya sağlık konusunda bir mesaj verdik ve ülkemizin belki de en büyük pazarı önümüzdeki yıllarda sağlık turizmi olacak.”

Talebe cevap verebilmeliyiz

Ordu turizminin geleceği hakkında da konuşan Şensoy, “Yaklaşık 30 yıldır burada turizm konuşulur, artık bir şehir efsanesi oldu diyebiliriz. Elimizde var olanları uluslararası pazarlara sunmalıyız. İnsanların, farklı ülkelerden gelmesi demek hem bize gelir sağlar hem de bölgeye ekonomik katkı sağlamış olur. Bizler, elimizde ne varsa sunmalıyız. Bu durum artık şehir efsanesi olmaktan çıkıp, doğrusu neyse o yapılmalı. Bizim şehrimize ve bölgemize sahip çıkmamız gerekiyor. Hedef ‘turizm şehri’ olmaksa tüm imkânların seferber edilmesi lazım. Ayrıca şunu da eklemek isterim; insanlar bölgeyi gezip görmek istediği zaman gidecekleri yerdeki ulaşım ağı bitmeli, kapasitede de bir sorun olmamalı. Kısaca talebe cevap veriyor olmalı. Ordu’da güzel şeyler yapılacağını düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar