Türkiye’nin yeni travertenleri Giresun’da oluşturuluyor

Giresun’un Dereli ilçesi Pınarlar Köyü’nde, DOKA destekli ‘Göksu Travertenleri Projesi’ kapsamında teras şeklinde büyüklü küçüklü göletler oluşturuldu.

info@karadenizekonomi.com / 28.10.2020

Türkiye’nin yeni travertenleri Giresun’da oluşturuluyor

Giresun’un Dereli ilçesi Pınarlar Köyü’nde İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce yürütülen Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destekli projede, Göksu travertenlerinin kaynak değeri korunarak teras şeklinde büyüklü küçüklü göletler oluşturuldu. ‘Göksu Travertenleri Projesi’ ile oluşturulan göletlere ziyaretçiler için yürüyüş yolları yapılarak, mineralli suların aktığı alandaki yürüyüş yolları beyaz rengi alırken, göller ise turkuaza büründü.

‘’Bölgenin en çok ziyaretçi alan yeri olacak’’

Proje tamamlanmasıyla ziyarete açılacağını ve bir yıl içerisinde tüm alanın beyazlaşacağını düşündüklerini dile getiren Proje Koordinatörü ve İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erdem Kılavuz, ‘’Ziyaretçilerin güvenli bir şekilde Göksu travertenlerini izleyebileceği, yürüyebileceği yollar ve alanlar oluşturuyoruz. Bu kısımların tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi ve sosyal tesisler için çalışmalar başlatacağız. Proje tamamlandığında travertenler sadece Giresun’un değil, Karadeniz Bölgesi’nin en çok ziyaretçi alan yerlerinden biri olacak’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar