Türkiye'nin İlk Eğitim Merkezi Ordu'da Kurulacak

Şenocak''Bir Karadeniz markası oluşturmak istiyoruz''

info@karadenizekonomi.com / 31.10.2016

Türkiye'nin İlk Eğitim Merkezi Ordu'da Kurulacak

Ordu Valiliği, Altınordu Belediyesi, Piraziz Belediyesi ve Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteklediği Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (KARAD) tarafından gerçekleştirilen "Kırsal ve Ekonomik Kalkınma Projesi" kapsamında Fransa gezisinin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Altınordu Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, KARAD Başkanı Selin Şenocak, dernek yöneticileri ve Fransa ziyaretine giden çiftçi bayanlar katıldı.

Başkan Tekintaş, toplantı sonrasında yaptığı konuşmada, Ordu ekonomisine katkı sağlayacak her türlü çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "İlçemizde tarıma destek olmak için 3 ayrı proje yürütüyoruz. Modern bir yumurta paketleme tesisi, 550 tonluk bir soğuk hava deposu ve bir yem fabrikası yapıyoruz. Bunların hepsini 2017 yılının sonuna kadar yetiştirmiş olacağız." dedi.

Başkan Tekintaş, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Fransa Tarım ve tarıma dayalı sanayi ile ilgili gezimiz için bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. 

Aslında yaptığımız tespitlerin ilimiz için bölgemiz için nasıl bir kazanıma dönüşebileceğini kendi içimizde değerlendirdik.Bundan sonra konunun taraflarıyla görüşülüp değerlendirilmesi arzumuzu ifade etmek istiyorum. Bizlerde yerel yöneticiler olarak Ordu Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere bulunduğumuz konumda nasıl bir katkı sunabiliriz, yöremizin gelişimine, değişimine, Turizm ve hizmet sektörüne, tarıma nasıl katkı sunabileceğimiz konusunda onu tespit etmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

MÜDÜR YILMAZ: " ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK"

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz ise, Fransa ziyaretinde önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtirken, "Oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bir haftayı geride bıraktık. Geçtiğimiz hafta Fransa'da gerçekleştirdiğimiz temaslar neticesinde bizim ülkemizde yapılan uygulamalar ile Fransa'daki yapılan uygulamaları karşılaştırma değerlendirme fırsatı bulduk. Önemli kazanımlar elde ettik. Bizde olmayan eksikliğini duyduğumuz fındıkta tek dal dikim sistemini yerinde görmüş olduk. Gezinin esas amacı kadın çiftçilerimizin burada üretmiş olduğu ürünlerini yeterince değerlendirememesi, burada yaşanan sıkıntıları aşabilmek adına Fransa'daki uygulamaların yerinde görülebilmesi ve benimsenmesi amacıyla bu seyahati gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

KARAD BAŞKANI ŞENOCAK: "AMACIMIZ ÜRETİCİ BAYANLARA KATKI SAĞLAMAK"

KARAD Başkanı Selin Şenocak, Ordu Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Altınordu Belediyesi ve Piraziz Belediyesinin bu projeye çok büyük desteği oldu. Bizler bu projeye başlarken tüm mahallelerimizi dolaşıyoruz. Sadece Altınordu İlçesinde değil, Ordu'nun tüm mahallerini ziyaret ediyoruz. Amacımız uzak bölgelerdeki hanımlara ulaşabilmek asıl onların büyük desteğe ihtiyacı var. Valimiz başta olmak üzere tüm katkı sunanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"İLİMİZE KURULACAK BU TESİS ÜLKEMİZDE BİR İLK"

Ordu'ya Türkiye'de ilk defa içerisinde eğitim merkezi, uygulama alanı ve üretim olacak tesisin kurulacağının müjdesini veren Şenocak, "Fransa büyükelçiliği aracılığıyla Fransızları bölgemize davet ettik. Bölgemize gelip inceleme yaptıktan sonra büyük bir potansiyel gördüler. Dediler ki 'Bu toprakta yetişmeyecek hiçbir ürün yok.Siz bakir kalmış topraklara sahipsiniz.' Fransızlar bu potansiyeli gördükleri için bu projeyi iki ülkenin iş birliği haline getirdiler. Bu proje şimdi Türkiye ve Fransa tarım bakanlığı iş birliği içerisine girmiş durumdadır. Bunun yanında Fransa kalkınma ajansı bu projeyi destekliyor. Biz markalaşmak istiyoruz. Bir Karadeniz markası oluşturmak istiyoruz.Bu markalaşmaya meyveler ile başlamak istiyoruz. Fransa kalkınma ajansının da destekleriyle bir merkez oluşturacağız. Bu merkezinde adında Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Merkezi olacak. Türkiye'de bir ilki başaracağız. Bu merkezin içerisinde eğitim merkezi Uygulama alanı ve tesis olacak. Fransa'da gördüğümüz uygulama ilk defa Türkiye'de ilk defa Ordu'da uygulanacak. Ordu Valiliği, Altınordu Belediyesi, Piraziz Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bu projenin içerisinde olacaktır. Amacımız sadece Ordu Değil Karadeniz bölgesi ve Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.  

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar