Giresun'dan Küresel Arenaya Yükselen Başarı

Giresun'un köklü sanayi firmalarından biri olan Pergel Makina, Giresunlu iş insanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Akoğlu ile birlikte, asansör ve konveyör sistemleri alanında başarı dolu bir geçmişe sahip.

info@karadenizekonomi.com / 20.11.2023

Giresun'dan Küresel Arenaya Yükselen Başarı

Firmayı daha yakından tanımak ve gelecek hedefleri hakkında bilgi almak üzere gerçekleştirdiğimiz röportajda Akoğlu, firmanın kökenlerini, sundukları ürün ve hizmetleri, ihracat faaliyetlerini ve gelecek vizyonunu paylaştı.

 

Giresun kökenli Pergel Makina, Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-GE Müdürü Mehmet Akoğlu'nun liderliğinde büyük bir başarıya imza atıyor. Ailesinin geleneksel zanaat becerilerinden ilham alan Akoğlu, makine mühendisi olarak kazandığı tecrübeleri Pergel Makina'da değerlendirerek, 1998 yılında Bulancak ilçesinde kurulan şirketin başarı grafiğini yükseltiyor. Pergel Makina, kurulduğu günden bu yana asansör sektöründeki başarılı montaj çalışmalarıyla öne çıktı. İlerleyen yıllarda yapılan yatırımlar ve AR-GE çalışmalarıyla şirket, asansör montajının ötesine geçerek asansör malzeme üretimi ve konveyör sektörüne yönelik çalışmalara odaklandı. Akoğlu, konveyör sektöründe sahip oldukları birikim ve tecrübeyi özellikle savunma ve otomotiv sektörlerine yönelik çözümlerde kullanmanın önemine vurgu yaptı.

 

Yerli Üretimde Liderlik Hedefi

Pergel Makina, Bulancak ve Piraziz'deki ofis ve fabrikasıyla Giresun'da güçlü bir yerel varlık sergilerken, Türkiye genelinde ve yurtdışında adını duyurmayı başardı. Özellikle konveyör sektöründe Pergel Konveyör markasıyla sağladığı başarı, şirketi ulusal ve uluslararası arenada tercih edilen bir marka haline getirdi. Mehmet Akoğlu, gelecekteki hedeflerini Giresun'u asansör ve konveyör sektörlerinde Türkiye'nin lokomotifi yapmak olarak belirledi. Akoğlu, özellikle savunma ve otomotiv sektörlerindeki millileşme çabalarını destekleyerek, yerli üretimi artırmayı ve Pergel Makina'yı bu sektörlerde önde gelen bir firma haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

 

2024'te Küresel Arenada Parlayacak!

Şirket, komşu ülkelerden başlayarak Afrika ve Avrupa'da birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Özellikle savunma sanayii projelerinde yaptıkları özel çözümlerle Amerika Birleşik Devletleri'nde dikkat çeken Pergel Makina, ihracat stratejilerini sürekli geliştirerek global alanda rekabet gücünü artırıyor.2023 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akoğlu, Maktek İstanbul ve Maktek Konya fuarlarına katılımlarının şirketlerine yoğun ilgi getirdiğini belirtti. Yerli ve yabancı konuklardan gördükleri ilginin, Pergel Makina'nın sektördeki güçlü konumunu pekiştirdiğine vurgu yaptı.

Mehmet Akoğlu, Pergel Makina'nın gelecek planlarına ilişkin olarak, 2024'ün 2023'ü aşacak şekilde başarılı bir yıl olmasını temenni etti. Şirketin büyüme planları doğrultusunda, Giresun'un sanayi alanındaki rolünü güçlendirmeyi ve Türkiye genelinde öncü konumunu sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Yaren kaya

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar