İKİNCİ 500’DEKİ FİRMA YÖNETİCİLERİ NE DEDİ?

·Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin ve Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) A. Kadir Engin, Ordulu 7 firmanın İSO ikinci 500 listesinde yer almasını takdir ettiklerin söylediler.

info@karadenizekonomi.com / 9.08.2017

İKİNCİ 500’DEKİ  FİRMA YÖNETİCİLERİ NE DEDİ?

OTSO VE ORDUSİAD kutladı

OTSO ve ORDUSİAD başkanları İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlar araştırmasında ikinci 500 listesinde 16 Karadeniz firmasının yer almasına ilişkin değerlendirme yaptı.

Başkanlar konuya ilişkin olarak, “Bu 7 firmamız Karadeniz Bölgesinde bir fark oluşturmuş. İnanıyoruz ki şehrimizin altyapı sorunları çözüldükçe eski projeler tamamlanıp yenileri hayata geçtikçe Ordu şehrimizden çok daha fazla ilk 500 ve ikinci 500 listesine giren firma olacaktır” değerlendirmesinde bulundular.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da ülkemizde ve bölgemiz üretim yapan istihdam sağlayan herkesi kutluyoruz. İnanıyoruz ki yeni OSB’ler hayata geçtikçe yeni yatırımlar ve istihdamlar ülkemiz genelinde de artacaktır.”

İKİNCİ 500’DEKİ

FİRMA YÖNETİCİLER İNE DEDİ?

Poyraz-Poyraz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz:

“Poyraz Poyraz A.Ş. Ordu ili ekonomisine ve istihdamına sağladığı imkân ve desteklerin yanında gösterilen yüksek performans ile gün geçtikçe daha fazla 

büyüme trendiyle ulusal alanlarda da onur duyulacak başarılara imza atmaktadır. İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan “Türkiye’nin İlk 500 Büyük ve ikinci 500 arasına istikrarlı bir şekilde girmekteyiz. Firma ilk 500 veya ikinci 500 Anketinde en büyük 500 firma arasında yer almamız fındık sektöründeki gelişmelere ve oluşan fiyatlara bağlıdır. 2017 yeni sezonu geldi ancak yaşanan belirsizlik TMO’nun piyasalara yeni sezon öncesi fındık sürmesi 2017 yılında sektörde rolü ne olacak belli olmaması üreticiye ve fındık sektörünün paydaşlarına maalesef zarar vermektedir. Üretici bahçeye girecek ama hiçbir şey maalesef netleşmedi.”

Altaş Yağ Sanayi Ticaret A.Ş Genel Müdürü Uğur Altaş:

“Altaş Yağ sanayi A.Ş Olarak ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine katkıda bulunmaktan üretim yapmaktan, istihdam sağlamaktan son derece gururlu ve 

mutluyuz. Firma olarak yerimizin ilk 500 sanayi olduğuna inanıyoruz. Bunun için daha fazla üreterek daha fazla yatırım yapmaya devam edeceğiz. Gürcistan’da 2 bin metrekare kapalı tesis ve bin 250 dönüm fındık bahçesi olmak üzere 5 milyon dolarlık yatırımımız var. Büyümeye istihdam yapmaya devam edeceğiz.”

Çamsan Poyraz A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz:

“Çamsan Poyraz A.Ş olarak Ordu sevdasıyla devamlı yatırım yapan bir sanayi kuruluşuz. Başarılı olmak bir tercihtir. Bizim tercihimiz hep başarılı olmak yatırım yapmak ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak olmuştur. Ülke ve bölge ekonomisine katkılarımız yeni yatırımlarla sürecektir. Sanayicinin siyaset ve idare tarafından desteklenmesi engellerin kaldırılması büyük önem arz ediyor. Çamsan Poyraz, MDF'yi Türkiye'ye tanıttığı Ordu tesislerinde 

yepyeni bir enerji, çağdaş bir üretim anlayışı ve üst düzey pazarlama anlayışı ile ağaç ve inşaat sektöründeki hizmetlerini sürdürmektedir. Türkiye'de ilk, Avrupa'da beşinci MDF (1984) ve Laminant Parke (1997) üretimini Ordu'da gerçekleştirmenin gururunu taşıyan Çamsan Poyraz, iç piyasaya hizmet amacıyla kurduğu bölge satış müdürlüklerinin yanı sıra Türkiye'den ilk MDF ihracatını gerçekleştirme başarısını elde ettiği ülke olan İran başta olmak üzere, Lübnan, Irak, K.K.T.C., Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Bosna & Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, BAE, Cezayir ve Mısır'a yönelik ihracat potansiyelini yıldan yıla istikrarlı biçimde geliştirmektedir.”

Gürsoy Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejdet Gürsoy:

“84 yıllık bir geçmişiyle küresel ticaretin gelişmelerini yakından takip eden ve bu gelişmeleri üretim hattına yansıtan iç ve dış pazarda dünyanın en büyük 

gıda firmalarıyla çalışan çikolata, pasta, dondurma, şekerleme, bisküvi markalarının devleriyle çalışmaktayız. Fındık sektöründe son yıllarda çok büyük daralma var. Gürsoy A.Ş olarak devamlı yeni yatırımlar yapıyoruz, sektörün altyapı eksiklikleri yaşanan belirsizlikler fındık sektörünün tüm paydaşlarına zarar vermeye devam ediyor. Görüyorsunuz Üretici bahçeye girmek üzere ama hiçbir şey net değil.”

Şenocak Fındık Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak:

“64 Yılı aşkın ülkemiz ve bölgemiz için üretmeye istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Firma olarak devamlı teknolojisini yenileyen, yeni yatırımlar ve istihdamlar sağlayan bir firmayız. Doğu Karadeniz bölgesinde üreticimizin güçlü olmasını istiyoruz. Daha fazla üretmek verimliliği artırmak zorundayız. 

Firma olarak Entegre tesislerimizde kavrulmuş fındık, beyazlatılmış fındık, fındık unu ve fındık püresi üretilmektedir. Tesislerimiz de Avrupa standartları, TSE standartları ve müşteri standartlarına göre üretim yapılmaktadır. Son teknolojik tesisimizde tamamen hijyenik antibakteriyel bir ortam oluşturulmuştur.

Bütün ürünlerimiz otomatik dolum makineleri vasıtası ile ambalajlanmaktadır.”

Uslu Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu:

“Firma olarak 48 yıldır, Ünye’den tüm Türkiye’ye özellikle iç pazara en kaliteli fındıkları sunmaktayız. Firmamızı son teknolojiyle donattık. Ülkemizin son 

yıllarda TOBB’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında ilk 100 firma arasında yer alıyoruz. Şimdi ülkemizin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu içinde yer aldık, hedefimiz ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmek olacaktır.”

Yavuz Gıda Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Yavuz:

“Ülke ve bölge ekonomisine önemli katkıları olan 84 yıllık bir firmayız. Fındık sektöründeki gelişmelere göre firmamız ilk 500 ve ikinci 500 arasında istikrarlı 

bir şekilde girmektedir. Yavuz Gıda, fındığın anayurdu Giresun’da 1933 yılında kuruldu. Fındığın doğası ile Giresun’da büyüdük ve fındıkla birlikte birçok nesli büyüttük. 30’lu yıllarda hedefimiz yurtiçi pazarıydı, 40’lı yıllarda ihracata yöneldik ve 80’li yıllarda işlenmiş fındık ihracatına başladık. Bugün İşlenmiş ve natürel fındık üretimi olarak 2 ayrı tesise sahibiz. Yatırım ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz.”

Murat GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar