Levant ve Giresun kalite fındık ortalama alım fiyatı: 54 Lira

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2022 yılı fındığın ortalama alım fiyatına kilogram başına 54 lira ödeneceğini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 30.07.2022

Levant ve Giresun kalite fındık ortalama alım fiyatı: 54 Lira

Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, TMO’nun fındık alım fiyatını açıkladı.

Fındık fiyatının iktidara geldiklerinde 1 doların altında olduğunu hatırlatan Erdoğan, “İktidara geldiğimizde fındık fiyatı 1 doların altındaydı. Üretici üretime adeta küstürülmüştü ve bahçeler bakımsız kalmıştı. Bugün ise fındığın fiyatı 3 doların üzerinde. Bugün açıkladığımız fiyatla hem ihracatımızı hem de gelirimizi artıracağız” dedi.

Levant ve Giresun kalite fındık alım fiyatı için ortalama fiyat veren Erdoğan, “Levant ve Giresun kalite fındık için ortalama 54 lira olarak açıkladım. Alan bazlı ödeme, mazot ve gübre destekleriyle birlikte fındık alım fiyatı 54 liraya çıkıyor. TMO depoları tüm hazırlıkları yapmıştır. Hasat ve kurutma işlemlerinin ardından fındıklar depolara girmeye başlayacaktır” dedi.  Levant ve Giresun kalite fındık için ortalama 54 lira alım fiyatı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği iki kalite fındık fiyat ortalaması bugünkü dolar kuruyla tam 3 dolara geliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar