Tokat'ın 40 yıllık dinamiği olacak proje

Tokat'ın 40 yıllık dinamiği olacak proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

info@karadenizekonomi.com / 8.06.2022

Tokat'ın 40 yıllık dinamiği olacak proje

Türkiye Damızlık ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Karadeniz Bölgesi Birlik Başkanlarını makamında ağırlayan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, bir tarım gıda ihtisas bölgesi oluşturmak istediklerini söyledi. Eroğlu, bin dönüm alana Yaş sebze meyve işleme lojistik merkezi kurmak için projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlatarak Erdoğan’dan söz almak istediklerini söyledi

Türkiye Damızlık ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Karadeniz Bölgesi Birlik Başkanları, bölgesel toplantılarını yapmak üzere Tokat’a geldi.

 Tokat’a gelen Birlik Başkanları; Ordu’dan Mustafa Koçkay, Amasya’dan Adem Özkan, Karabük’ten İsmail Bağçe, Bolu’dan Mustafa Gülkaya, Gümüşhane’den Necmettin Aygün, Turan Saldırıcıer ve Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali Demir ev sahipliğinde buluştu.

Tokat programı kapsamında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu makamında ziyaret eden Birlik Başkanları, faaliyetlerine desteklerinden ötürü Başkan Eroğlu’na teşekkür etti.

Birlik Başkanı Turan Çelik, küçükbaş hayvancılıkta Karadeniz Bölgesi hayvancılığını konuşacaklarını belirtirken Karadeniz Bölgesinin, Türkiye’deki küçükbaş hayvan ortalamasında en alt sırada olduğuna dikkat çekti.

YAŞ SEBZE MEYVE İŞLEME LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİNİ ANLATTI

Tokat’ın 7 ovası ile ırmakların geçtiği, tarımsal ürünlerde Türkiye’de ilk 10’a giren bir şehir olduğunu, yaş sebze ve meyveleri ile her anlamda tarımsal potansiyeli çok yüksek bir şehir. Biz istiyoruz ki hem tarımı hem hayvancılığı daha öteye götürelim, endüstriyel, çiftçinin yüzünü güldüren, ciddi çerçevede yapan bir hale dönüştürelim. Tokat için ciddi bir hayalimiz var, bir tarım gıda ihtisas bölgesi oluşturmak istiyoruz. Yaş sebze meyve işleme lojistik merkezimiz olsun istiyoruz. Raporlamasını yaptık, fizibilitesini çıkardık, yaklaşık bin dönümlük alanda olacak. İnşallah bunu Cumhurbaşkanımıza kadar taşıyıp, anlatıp, söz almak istiyoruz. Bu öyle bir proje ki içerisinde soğuk hava depoları, laboratuarları, hem büyük hem küçük tüccar galerileri olacak. Paketleme ve işleme tesisleri, sosyal donatıları ile örnek olabilecek bir projeyi Orta Karadeniz Ajansından aldığımız destekle hazırladık. İnşallah bununla ilgili adımlar atmak istiyoruz. Şehrin 30-40 yıllık dinamiği olan bir proje. Çiftçimiz de bilecek ki ürettiğinde ürünü para edecek. Aksi takdirde biz burada çiftçiyi memnun edemezsek köylerden göçü önleyemeyiz. Biz köylerden göçü önlemek, insanlarımızın yaptığı işe dört elle sarılmasını sağlamak istiyoruz. Özellikle pandemi bize gıdanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Sudan, gıdadan vazgeçme şansımız yok, gıda çok daha önemli hale gelecek. Hem tarımın hem hayvancılığın gelişmesi, tabi bunun profesyonelce olması gerekiyor. Bunun için de yerel yöneticilerimize, Bakanlığımıza düşen görevlerde birçok güzel çalışmalar yapılıyor. İnşallah bu anlayışla bizler istiyoruz ki şehirlerimiz gelişsin, her zaman yanınızda oldum. Belediye deyince yol, kaldırım, asfalt akla gelse de bu şehirdeki her şey bizi ilgilendiriyor, her noktada biz olmalıyız” diye konuştu.

Karadeniz'in İlk ve Tek Ekonomi Portalı

Okumak İçin Resimlere Tıklayınız.

Fındık Fiyatları

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar