İdris Altunel'den Şehir Hastanesi Uyarısı: Ekonomik Kriz Riskiyle Karşı Karşıya!

Umut Hastanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı İdris Altunel, Ordu'nun sağlık turizminde öncü bir rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 2024'te tamamlanacak şehir hastanesinin bölge için kritik bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 18.12.2023

 İdris Altunel'den Şehir Hastanesi Uyarısı: Ekonomik Kriz Riskiyle Karşı Karşıya!

Ancak, sadece şehir hastanesine değil, devlet ve araştırma hastanelerine de yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Altunel, mevcut hastanelerin depreme dayanıklılık sorunları yaşadığını dile getirerek, mevcut altyapının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Tıp Fakültesi'nin bölgeye sağlık hizmetlerinde önemli bir rol oynadığını belirten Altunel, Ankara'ya olan bağımlılığın azalmasıyla birlikte organ nakli dışında Ordu'da yapılamayacak bir tedavi yöntemi olmadığını söyledi. Sağlık hizmetlerinin her ilçede ulaşılabilir olması gerektiğini savunan Altunel, şehir hastaneleri gibi büyük projelerin yanı sıra bölgesel yatırımların daha etkili olabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Altunel, şehir hastanesinin gerekliliğine değinirken, "Ancak, doğru kullanılması önemli. Şehir Hastanesi inşallah ekonomik krizlerden sıkıntılardan zarar görmeden bir an önce bitirilirse, Ordu'ya büyük bir hizmet getirmiş olur" dedi. Tıp Fakültesi'nin Ordu halkının sağlığına katkı sağlaması konusunda ise "Şu anda Ordu'da organ nakli haricinde yapılamayacak bir tedavi yöntemi yok. Vicdanen rahat olmak istiyorsak, durumu ve imkanları olan herkesi başka illere göndermeye gerek olmadığını bilmeliyiz. Boşuna israf, hastaya eziyet ve yakınına ek bir külfet" ifadelerini kullandı.

Asel Gürsoy

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar