Altınordu Belediyesi Kırsal Bölge Yatırımlarına Devam Ediyor

Altınordu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri açtığı yeni yol ile Alisayvan, Erenli, Alınca, Gökömer ve Hürriyet mahallelerinin Altınordu şehir merkezine mesafesini 9 kilometre kısalttı ve yüz yıllık mazisi bulunan bir yol hikayesini daha mutlu sona kavuşturdu. Arazi koşullarında bir yıla yakın süren zorlu çalışmalar sonunda tamamlanan yol bölge sakinlerinin hizmetine sunuldu.

info@karadenizekonomi.com / 10.08.2021

Altınordu Belediyesi Kırsal Bölge Yatırımlarına Devam Ediyor

Hem merkezde hem de kırsalda altyapı ve yol çalışmalarını kesintisiz bir mesai ile sürdüren Altınordu Belediyesi, kırsal mahallelerdeki çalışmalarında kimi zaman hasta engelli ya da bir yaşlının hayatını değiştiriyor, kimi zaman vatan uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizin emaneti ailelerinin ulaşım sorununu çözüyor. Altınordu Belediyesi, vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran insan odaklı çalışmalarında kimi zaman da mahallelerin kuşaktan kuşağa aktarılan ve asırlık çileye dönüşmüş yol sorunlarını ortadan kaldırıyor. Alisayvan mahallesinden grup yoluna bağlanan yeni alternatif güzergâh ile Alisayvan Mahallesinin Altınordu şehir merkezine 32 kilometre olan mesafesi 23 kilometreye düştü. Yapılan çalışma ile 5 mahalle için oluşturulan 9 kilometre daha kısa alternatif bağlantı yolu mahalleleri birbirine bağlarken bölgede bulunan mahallelerin şehir merkezine ulaşımında ve bölge sakinlerinin tarımsal faaliyetlerinde hem zamandan hem de maliyetten büyük tasarruf sağlayacak. Yapılan çalışmaları değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, "her şey insan içindir. Bizim belediyecilik anlayışımız şehre hizmet insana Hürmet’tir." dedi. Geride bıraktıkları 28 ayda birçok akut sorunu çözüme kavuşturduklarına dikkat çeken Tören sözlerini şöyle sürdürdü: "Dönemimiz içerisinde her alanda örnek öncü ve model olacak bir belediyecilik ortaya koymak için seferberlik anlayışıyla çalışıyoruz. Tamamen kendi öz kaynaklarıyla tasarrufla büyüyen, tasarrufla oluşturduğu artı değeri hizmete dönüştüren ama hizmetten asla tasarruf etmeyen, 28 aydır 1 Lira kredi kullanmamış, 1 Lira borçlanmamış, 1 Lira faize bulaşmamış, üstelik geçmişten gelen borçların da önemli bir kısmını ödemiş bütün bunların yanında dev altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla şehirde başlattığımız modern değişim ve dönüşümü fark edilir hale getirmiş bir belediyeyiz. Şehir merkezinde bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla neredeyse orta ölçekli üç dört ilçe büyüklüğünde bölgeleri alt ve üstyapısıyla tamamen yeniledik” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar