Gülyalı Belediyesi borcunu sıfırladı

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe yaptığı açıklamada Gülyalı Belediyesi’nin tüm borçlarının ödendiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 3.11.2021

Gülyalı Belediyesi borcunu sıfırladı

Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısında belediye meclis üyeleriyle birlikte çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin mali durumuyla ilgili önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Gülyalı Belediyesi’nin geride kalan 25 yıllık süre içerisinde biriken borcunun tamamının ödendiğini ifade eden Başkan Tepe, “Belediyemizin maliye hazinesine olan yaklaşık 2,5 milyon TL (eski parayla 2 trilyon 500 bin TL) tutarındaki borcunun tamamını sıfırladık” dedi.

BELEDİYEMİZİN MALİYEYE TEK KURUŞ BORCU YOK

Göreve geldiği günden bu yana belediye bütçesini sıkı bir mali disiplinle yöneten ve yarattığı kaynaklarla bütçenin harcama yükünü minimize eden, bütün süreci “şeffaflık ve katılımcılık” ilkesiyle kamuoyuyla paylaşan Başkan Tepe, “Gülyalı tarihinde bir ilke imza atarak maliye hazinesine olan borcumuzu sıfırladık. Bugün itibarıyla belediyemizin maliyeye tek kuruş borcu yok” dedi. Borçların sıfırlanması için iki yıllık uzun ve özverili bir çalışma ortaya koyduk. Artık Gülyalı Belediyesi’nin önü daha açık. Geleceğe emin adımlarla yürüyen, borç çıkmazından ve sarmalından kurtulmuş bir belediye var. Önümüzdeki süreçte projelerimize ve hizmetlerimize daha fazla motive olarak Gülyalı’yı ön plana çıkarmayı sürdüreceğiz. Bu yapıyı sürdürülebilir kılmak için uyguladığımız mali politikaları titizlikle uygulamayı da elden bırakmayacağız” dedi.

HEM HİZMET YAPIYORUZ HEM BORÇLARI SIFIRLIYORUZ

5 yıllık görev sürecinin yarısını tamamladıklarını hatırlatan Başkan Tepe, “Geride kalan 2,5 yıllık süreçte Gülyalı’da önemli bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdik. 13 mahallemizde yürüttüğümüz çalışmalarda Gülyalı’nın bugüne kadar ertelenen yapısal sorunlarına çözümler getirdik. Ortaya koyduğumuz çalışmalarla Gülyalı’yı bölgenin parlayan yıldızı yaptık. Hem belediyemiz kanalıyla hem de özel sektör ve diğer kamu yatırımlarıyla Gülyalı yıllar süren yatırım ihtiyacını gidermeye başladı. Bütün bu çalışmaların yanında belediye olarak da mali tablomuzu baştan aşağı değiştirmeyi başardık. Hem hizmet yapan hem borçlarını günden güne eriten bir belediyeyiz. Kaynak yaratmak bizim işimiz” açıklamalarını yaptı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar