Başarısının sırrını açıkladı: Risk aldım

Karadeniz Ekonomi'ye sıfırdan yazdığı başarı hikayesini anlatan ve iyi bir girişimci olmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen İş İnsanı İdris Altunel, “Gözün kara olacak. Sonunu düşünen kahraman olamaz. Ne demişler Rızkın 10’da 9’u ticarette, ticaretin de 10’da 9’u risk almakta” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2022

Başarısının sırrını açıkladı: Risk aldım

İdris Altunel, başarılı hayat hikayesiyle çocukluktan itibaren zor şartlardan bugünlere gelerek girişimciliğin ne demek olduğunu gösteren en iyi örneklerden. Başarıyı izlemek yerine bunu inşa eden aktörlerden biri olmanın kişinin kendi elinde olduğunu söyleyen İdris Altunel, “Bunu da ancak bakış açısı ve yaklaşımınızı sürekli güncel ve yeni tutarak başarabilirsiniz. Kendilerini ve becerilerini yenilemeyen yöneticilerin ayakta kalması mümkün değil” diyerek açıkladı.

Ordu’nun en etkin isimlerinden İdris Altunel, kentin ticari dönüşümüne 30 yılı aşkın bir süredir katkı sağlıyor. Ordu’nun en fazla istihdam sağlayan isimlerinden olan iş insanı, bünyesinde 700 kişiyi çalıştırıyor. Sağlık sektörünün de önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen Altunel, Ordu’nun ilk özel hastanesini kuran kişi. Bulunduğu sektör itibariyle geçtiğimiz 2 yıl pandemiyle birlikte ciddi anlamda sınav veren Altunel, salgının yayılmasını engellemek için aldığı sıkı tedbirler güçlü sağlık sistemi ile doktor ve çalışanlarıyla da tam not aldı. Kentte yeni yatırımlarla istihdam seferberliği için uzun yıllar çalışan İdris Altunel, sağlık, akaryakıt, gıda, turizm, kuyumculuk ve inşaat gibi çeşitli 10 farklı sektörde de faaliyet gösteriyor.

Çalışma hayatına sakız satarak başlayan ve şuanda 700 kişiye istihdam sağlayan iş insanı olan İdris Altunel, başarıya giden yolun cesur olmaktan geçtiğini belirterek, “Rızkın 10’da 9’u ticarette, ticaretin de 10’da 9’u risk almakta” diyerek başarısının sırlarını açıkladı.

Genç girişimcilere tavsiyelerde bulunan Altunel, “Açık olacaksın. Gezerken bile amacın gezmek olmayacak. Tüm algıların açık olacak.’ Nerde ne var, neyi ülkeme götürebilirim, neyi ne kadar geliştirebilirim, bu konuda ne kadar istihdam sağlarım’ diyerek sürekli düşüneceksin ve açık olacaksın. Biraz da cesur olacaksın” dedi.

Genç girişimcilerin ticarette sabırlı olmasını da isteyen Altunel, “Hemen çok para kazanmayı beklemesinler, sabırlı olmak gerek. Kar zararın kardeşidir, ortağıdır bunun bilincinde yollarına devam etsinler. Az kazanacak, öz kazanacaksınız ama başarıya ulaşacaksınız. Genç girişimciler biraz atılgan olsunlar, araştırıp kendi bütçesine yeteneğine uygun hangi iş varsa, hangi işte başarılı olacağına inanıyorsa adım atsın. Herkesle iletişim halinde olmak da çok önemli. Her bilgiyi almak lazım, bir gün mutlaka ihtiyaç duyulur” ifadelerini kullandı.

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar