Zeliha Ödemiş Beauty Kendi Markasını Yarattı

Zeliha Ödemiş Beauty Klinik Güzellik Merkezi Sahibi Uzman Eczacı Zeliha Ödemiş, iki yıl önce eşi Op. Dr. Yusuf Ödemiş ile birlikte hizmete sundukları işletme ile fark yaratıyor.

info@karadenizekonomi.com / 8.08.2022

Zeliha Ödemiş Beauty Kendi Markasını Yarattı

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini dereceyle bitirdikten sonra, uzmanlığını Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim dalında tezli yüksek lisans ile tamamlayan Uzman Eczacı Zeliha Ödemiş, çeşitli görevlerde 19 yıldır sürdürdüğü memuriyetin ardından iki yıl önce eşi Op. Dr. Yusuf Ödemiş ile birlikte Zeliha Ödemiş Beauty Klinik Güzellik Merkezi’ni Giresun’da kurarak bölgede fark yarattı.

İşin mutfağından geldiğini ifade eden Ödemiş, “Uzman eczacı olmam nedeniyle, bu işin mutfağından geldiğimiz için eşimle birlikte çalışıyoruz. Çünkü eczacılık fakültesi okurken, ilaç yapımı, krem yapımı, ampul kapatma, ovül yapımı gibi birçok ürün yapıyorduk. Bu işin asıl mutfağı eczacılıktan geçtiği için güzellik merkezimizde ve estetik kliniğimizde kullandığımız dermokozmetik ürünleri, cihaz içi solüsyonları ve kalıcı makyaj malzemelerini iyi seçebilecek kişiyim. Özellikle kalıcı makyajda dünyanın en iyi markası olan Phibrows’u kullanıyoruz” dedi.

İKİNCİ ŞUBE AÇILIYOR

Zeliha Ödemiş Beauty Klinik Güzellik Merkezi’nin ikinci şubesinin açılması için çalışmalara devam ettiklerini belirten Ödemiş, “Şu anda 2. şube çalışmalarımız var. Bununla ilgili mecburi hizmetimizi yaptığımız Sinop’tan, Samsun’dan, Trabzon’dan ve Ordu’dan çok fazla danışan talebimiz var. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Toplam 9 uzman estetiysen, alanında 13 uzman personel ile Karadeniz’deki en büyük istihdama sahip klinik güzellik merkezi olduklarına vurgu yapan Ödemiş, “Ayrıca 8 bölgesel zayıflama cihazı, 5 safir buz lazerle Karadeniz’de tekiz. Eşimin de doktor olması nedeniyle, doktor kliniğinde bulunabilecek orijinal cihazları rahatlıkla alabiliyoruz. Şu anda kliniğimizde dövme silmeden, ameliyatsız ben alımına, 3D Babyface gibi pek çok uygulamayı uzman doktor elinden alabilmektesiniz” ifadelerine yer verdi.

KENDİ MARKALARINI YARATTILAR

Ödemiş, ‘kofre set’ olarak bilinen bir kozmetik markası da oluşturduklarını belirterek, “İçerisinde kolajen krem ve C vitamini serum bulunuyor. Dermokozmetik olarak biliniyor. Eczacı formülasyonu olarak kendi üretimimiz. Kolajen kremle cildin nem tutmasını ve elastikiyetini sağladığımız için cilde ışıltı veriyoruz. Gençlik hali sağlanıyor. Ürünümüz, ÜTS kayıtlı ve Sağlık Bakanlığı onaylı” dedi.

“AKŞENER DE ÇOK BEĞENDİ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Giresun ziyaretinde ürünlerini hediye ettiğini dile getiren Ödemiş, “Sayın Başkanımız Meral Akşener’i havaalanında karşıladıktan sonra Giresun ziyaretinden 2 gün önce doğum günüydü, biz de bir sürpriz pasta kesimi yaptık. Bir uzman eczacı olarak kendi formülasyonumla ürettiğim bu kofre seti hediye ettim. O da çok beğendi. Hatta reklamını yapacağını belirtti” diye konuştu.

“İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE HİZMET VERİYORUZ”

“Biz burada sadece güzellik değil, insan sağlığı üzerine hizmet veriyoruz” diyen Ödemiş, “Cihazların orijinalliği çok önemli. Unutmayın ki en değerlimiz kendimiz, kendi cildimiz. Cilde, vücuda yapılacak herhangi yanlış bir uygulama dönülmez sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden alanında uzman doktor olan güzellik salonlarını tercih etmeniz doğru olacaktır” ifadelerine yer verdi.

FABRİKA VE HASTANE HEDEFİ

İleriye dönük hedeflerini de paylaşan Ödemiş, “Sağlık sektöründe hizmet verdiğimiz için bu alanda yapılan işlemlerde kullanılan iplikler, özel olarak üretiliyor. Bununla ilgili ilimize cerrahi iplik fabrikası yapmak gibi bir düşüncemiz var. Eşimin mesleği estetik cerrahi ile alakalı bir yan dal hastanesi ve kombine olarak obezite cerrahi ile estetik cerrahi üzerine bir hastaneyi Karadeniz’in hizmetine sunmak gibi bir hedefim var” dedi.

---

Zeliha Ödemiş kimdir?
1982 yılında Giresun’da doğdu. Lise eğitimini Ordu Fen Lisesi ve Giresun Lisesi’nde tamamladı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni dereceyle bitirdikten sonra, uzmanlığını Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim dalında tezli yüksek lisansı ile tamamladı. Okul ve dershane birincilikleriyle dolu bir eğitim hayatı yaşadı, çok çalışkan ve disiplinli bir öğrencilik hayatının ardından, 2003 yılında BAĞKUR il müdürlüğünde memuriyet hayatına başladı. 19 yıllık memuriyet hayatına önemli başarılar sığdırdı. İdari olarak 1000 yataklı bir hastanenin sarf depo sorumluluğu, stok koordinasyon sorumluluğu, kalite birimi denetimciliği, son olarak da Giresun İl Sağlık Müdürlüğünde Eczacılık Birim Sorumluluğu yaptı ve memuriyet hayatını tamamladı. Bu süreçte Giresun İl Sağlık Müdürlüğünün İl Temsilcisi olduğu akılcı ilaç kullanımı faaliyetleriyle Dünya Sağlık Örgütünden takdir topladı. Bu çalışmaların Dünya Sağlık Örgütü’nden telif hakkını istedi. 4 yıl boyunca yürüttüğü bu görev süresince Sağlık Bakanlığı’ndan 4 kere teşekkür belgesi aldı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından örnek eczacı seçildi. Daha sonrasında Türkiye’yi, Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa ofisinde temsil etmenin gururunu yaşadı. Bu süreçlerin sonunda 19 yıllık memur hayatını bitirip, Giresun’da Zeliha Ödemiş Beauty markasını kurup şehrine yatırım yaptı. Aynı zamanda 3 milyon TL’lik Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir eczane yatırımı olan Zeliha Ödemiş, eczanenin iç mimarisinin görenleri hayran bıraktığını ifade ediyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar