Artvin Önemli Bir Eğitim Programına Ev Sahipliği Yaptı

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte düzenlediği 5 günlük Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi Eğitim Programı sona erdi. Eğitimlerin son gününde ise Coğrafi işaret tescil sahibi kurum temsilcilerinin konuşmaları ve sertifika töreni gerçekleşti.

info@karadenizekonomi.com / 27.12.2021

Artvin Önemli Bir Eğitim Programına Ev Sahipliği Yaptı

Artvin’de Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi Eğitim Programı sona erdi.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’de sertifika törenine katılarak konuşma gerçekleştirdi. Elçin gerçekleştirdiği konuşmada şu ifadelere yer verdi:“Her şeyden önce burada 5 gün boyunca emek verip, Artvin’in coğrafi işaretli ürünlerini hem pazarlamak hem tanıtmak hem de satmak için bu kursa zaman ayıran çok değerli emekçiler hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum. Coğrafi işaretleri geçen günlerde Hopa TSO’da bir tanıtımı vardı, orada da belirttim. Coğrafi işaretler için 10-15 sene sonra bizden sonra gelen nesil diyecek ki iyi ki bu ürünler için coğrafi işaret almışlar ama çok geç kalmışlar. Biz şu anda farkında değiliz. Çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum hem Artvin için hem ülkemiz için. Her şeyden önce emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.

Bizim de Belediye olarak bu konuyla ilgili, coğrafi işaret alma ile ilgili 2-3 müracaatımız var. Pandemi’nin araya girmesiyle biraz uzadı ama aşamasın sonuna geldik. Coğrafi işaretli ürünlerin içinde tehlikeli olan ürün bal. Çünkü balın coğrafi işaretini tutturmak çok zor, çiçeklerin durumuna göre sizin kaliteniz düşebiliyor, artabiliyor. O kaliteyi her zaman bulmak daha zor ama Hatila balı yüzyıllardır biliyoruz ki hiçbir zaman tadını bozmuyor. Ben bu coğrafi işaretler ile ilgili emeği geçen herkesten teşekkür ediyorum, bu işe gönül verenleri tekrar kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Coğrafi işaret tescil sahibi kurum temsilcilerinin konuşmaları ve sertifika töreni gerçekleşmesi ardından programda sona erdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar