Çorum'da yapımı devam eden Kırkdilim Tünelleri'nde sona yaklaşılıyor

Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında yer alan Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona yaklaşılıyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.02.2021

Çorum'da yapımı devam eden Kırkdilim Tünelleri'nde sona yaklaşılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan öğrenilen bilgilere göre, Çorum-Laçin yolunda inşa edilen 3 tünelden ikincisinde de ışık görülmesi sebebiyle yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla tören gerçekleştirilecek.

Kırkdilim, Çorum merkezinin kuzeyinde, merkeze yaklaşık 21 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çorum-Laçin il yolu üzerindeki Kırkdilim, bu hattın tek dağlık kısmını oluşturuyor. Sinop-Çorum-Yozgat hattındaki Kırkdilim, kuzey-güney aksının bir parçası olması özelliğiyle büyük bir öneme sahip bulunuyor.

Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında gösterilen ve adını güzergâh üzerindeki 40 virajdan alan Kırkdilim'deki büyük bölümü sarp kayalıklar ve uçurum arasında bulunan yaklaşık 10 kilometrelik yola bin 389, bin 157 ve bin 553 metre uzunluğunda 3 tünel, 3 hemzemin kavşak ve 2 alt geçit yapılıyor.

Projenin getirileri

Mevcut halinde 10,22 kilometre olan 10 dakikalık yol, projenin bitmesiyle toplam 8,62 kilometreye inecek. Böylelikle, seyahat süresi tahmini 5 dakikaya düşecek.

Projenin bitmesiyle fiziki ve geometrik standartlar yükselecek ve mesafenin kısalması ekonomik olarak fayda sağlayacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar