Fındığın geleceği Giresun’da tartışılacak

24 Şubat 2022’de, “Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık: Önemi ve Geleceği”, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) ve Giresun Üniversitesi ortaklığında gerçekleşecek seminerde ele alınacak.

info@karadenizekonomi.com / 23.02.2022

Fındığın geleceği Giresun’da tartışılacak

Seminerde; Türkiye gıda sektöründe, 2 milyar doları aşkın ihracat hacmiyle en önemli stratejik ürünlerden biri olan fındık, hem ekonomik hem de inovatif ürün ve üretim yönleriyle sektörün önde gelen bilirkişileri tarafından değerlendirilecek.

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesinde gerçekleştirilecek etkinlik, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ın açılış konuşmasıyla başlayıp, TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı, INNOFOOD Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ın “TÜBİTAK MAM (Marmara Araştırma Merkezi) Yaşam Bilimleri Gıda Araştırmaları ve INNOFOOD Projesi”nin tanıtımı ile devam edecek. Ardından TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Araştırmaları Başuzman Araştırmacı / MycoTWIN Proje Koordinatörü Dr. Hayrettin Özer “Fındıkta Aflatoksin Araştırma Kapasitesinin Artırılması” başlıklı sunum yapacak. Türkiye Gıda İnovasyon Platformu, TÜGİP ve sunulacak olanak ve hizmetler Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TÜGİP Gıda Sanayi Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Pala tarafından ayrıntılı olarak anlatılacak.

Seminerin Prof. Dr. Mehmet Pala moderatörlüğünde gerçekleşecek panel oturumunda Arslantürk Genel Müdürü Sebahattin Aslantürk, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, Yavuz Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Yavuz, Gürsoy Fındık İşleme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Gürsoy, FİSKOBİRLİK-EFİT AŞ Genel Koordinatörü Ali Deniz’in katılımıyla, Fındığın Uluslararası Pazarlarda Rekabet Gücü ve Geleceği, Fındıktan Katma Değeri Yüksek Ürünlere Dönüşüm ve Yeni Pazarlara Giriş Stratejileri ve Sürdürülebilir Fındık Üretimi ve Depolanmasına dair bir çok konu ele alınacak.

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu TÜGİP, gıda sektörünün bölgesel rekabet gücünü artırmak için 50 yıllık gıda araştırmaları alanında köklü tecrübesiyle TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve toplam bütçesi 27 milyon Avro olan INNOFOOD projesi kapsamında kuruldu. TÜGİP; gıda ve içecek sektöründe Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı teknoloji ve hizmet sağlayıcısı olma özeliğini taşıyor. TÜGİP, ülkemiz gıda ve içecek imalat sanayiine, Gebze’de kurulan Gıda İnovasyon Merkezi, modern cihazlarla donatılmış laboratuvarlar; 9 pilot işleme tesisi, uzman araştırmacılar ile iletişim, işletmelerin ihtiyaçlarına özel mühendis ve operatör eğitimleri, AR-GE ve inovasyon ihtiyaçlarının belirlenmesi, buna yönelik projelerinin tasarlanıp hayata geçirilmesi, firmaların ve ürünlerinin görünürlüğünün artırılması gibi sayısız avantaj sunuyor.

TÜBİTAK MAM Gebze Yerleşkesi dışında, Giresun, Gaziantep ve Şanlıurfa’da bölgesel tesisler yer almakta.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar