Giresun’un Doğu Bölgesi İçin OSB Yatırımları Şart

Ulusal ve uluslararası düzeydeki gelişmelere ilaveten Giresun ekonomisinde ki durağanlığa işaret eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, çözümün bölgemizde üçüncü ve dördüncü OSB’lerin yatırıma dönüşmesi olduğuna vurgu yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 8.12.2021

Giresun’un Doğu Bölgesi İçin OSB Yatırımları Şart

Giresun’un yatırımcı stratejisinin ön plana çıkmasında Organize Sanayi Bölgelerinin kimlik hüviyeti taşıdığına değinen Başkan Çakırmelikoğlu, “Bugün birçok işletme ve yatırımcının modernizasyon ve kurumsal imalat tesisleri hedefinde olmasına rağmen planladığı çalışmayı gerçekleştiremediğini görmekteyiz. Bölgemizim tarım ürünleri başta olmak üzere metal ürünleri imalatındaki mevcut altyapısının desteklenmesi için gündeme getirdiğimiz ve şuan yatırım aşamasını beklediğimiz Espiye-Tirebolu arasına 3. Organize Sanayi Bölgesi, Görele (Çavuşlu) bölgesine 4. Organize Sanayi Bölgesi kurulması ve altyapı yatırımlarının hızlandırılması gerekmektedir. Şu an itibarıyla bölgemizde birçok işletme kapasite yetersizliği nedeniyle istenen imalat performansını gösteremezken, beklenti iki OSB’nin acilen yatırım gündemine 2022 yılı için alınmasıdır.” dedi.

Giresun’un sosyo-ekonomik gelişmişlik dengesinde doğu ilçelerinin Organize Sanayi Bölgelerine ciddi ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Çakırmelikoğlu, kısa vadede hissedilmese bile orta ve uzun vadede Giresun merkez ilçe ve Bulancak’ta faaliyet gösteren 1. ve 2. OSB’lerin bölgelerine fayda sağlayacağını ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar