Firma Valiliğe başvurdu; Ordu'da yeni 3 maden sahası için ÇED süreci başlatıldı

Ordu’da 3 ilçede altın, bakır, gümüş, çinko ve kurşun maden ocağı kurmak isteyen firma ÇED için Ordu Valiliğine başvurdu. Valilik, 3 proje ile ilgili ÇED sürecini başlattı.

info@karadenizekonomi.com / 4.03.2024

Firma Valiliğe başvurdu; Ordu'da yeni 3 maden sahası için ÇED süreci başlatıldı

 

Erzincan İliç’te siyanürlü altın madeni ocağında meydana gelen göçük sonrası tüm gözler maden ocaklarına çevrildi. Ordu Fatsa’da yıllardır devam eden altın madeni ocağının ruhsatı geçtiğimiz günlerde Ordu Valiliği tarafından iptal edildi.

ORDU’DA 3 YENİ MADEN OCAĞI AÇILIYOR

Ordu’da 3 ayrı ilçede yeni maden ocakları açılması için ilgili firma tarafından Ordu Valiliğine başvuru yapıldığı ortaya çıktı. Favori Metal Madencilik Şirketi, Ordu Kabadüz, Ulubey ve Gölköy’de altın, gümüş, bakır, kurşun ve çinko maden ocağı kurmak istiyor.

Kabadüz Musakırık mevkinde altın, gümüş, bakır, kurşun ve çinko, Gölköy Emirler Yaylası’nde altın, gümüş, bakır, kurşun ve çinko, Ulubey Çağlayan mevkinde bakır, kurşun ve çinko maden ocağı açılacak.

İlgili firmanın ÇED raporu için 26 Ocak 2024 tarihinde Ordu Valiliğine müracaat ettiği belirlendi.

Ordu Valiliği 3 ayrı proje için ÇED sürecini başlattı.

Ordu Kabadüz, Ulubey ve Gölköy’de açılması planlanan maden ocaklarıyla ilgili geniş bilgiye, Ordu Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar