Girişimci Kadınlar Zirvesi: Ordu'da Potansiyeli Harekete Geçirmek İçin Stratejik Adımlar

Ordu'da OTSO Kadın Girişimciler Meclisi işbirliğinde düzenlenen Girişimci Kadınlar Zirvesi'nde Demet Sabancı Çetindoğan, sermayesi olmayan veya pazar bilgisi bulunmayan ancak katma değer üreten kadınları desteklemenin büyük potansiyeli harekete geçirebileceğini vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2024

Girişimci Kadınlar Zirvesi:  Ordu'da Potansiyeli Harekete Geçirmek İçin Stratejik Adımlar

 

Programa Ordu Valisi Muammer Erol, OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel, Demet Sabancı Çetindoğan, Kültür ve Turizm Eski Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Türk&Dünya İş Kadınları Platformu (TÜDİP) Üyeleri  ve birçok iş kadını katıldı.

 ‘’Kadın Yoksa Yarım Kalıyoruz’'

İlk konuşmayı yapan OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel, kadınların ekonomide önemli bir rol oynadığını belirterek, "Kadın yoksa yarım kalıyoruz. Sizin ufkunuzla büyümek çok daha kolay. Zekamızı annelerimizden alıyoruz. Dolayısıyla siz bizden çok daha öndesiniz, bizi yönlendirin." şeklinde konuştu. Ordu'nun sürdürülebilir büyümesini istediklerini ifade eden Karlıbel, gençleri ve kadınları görmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

 

‘’Kadın Girişimcilerin Gücü Artıyor’’

OTSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Bahar Alagöz, kadın girişimcilerin sayısının arttığını ve toplumdaki dinamiklerin ekonomik olarak kadının gücünü artıracağını söyledi. Alagöz, kadın girişimcilerin daha fazla temsil edilmesi gerektiğine inandığını ifade etti.

 

‘’Yol Haritamızı Belirleyerek İleriye Bakıyoruz’’

Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu'nun yol haritasının ortaya konulacağını belirterek, "Ordumuz içinde yapılacak çok şeyler var ve bunların hemen hemen hepsi fazlasıyla hak edilmiş. Bugüne kadar ıskalanmış da olsa mesafe almaktan geri kalmayarak önümüze bakıp yolumuza devam edeceğiz." dedi.

 

‘’Sermayesi Olmayan Kadın Girişimcilere Destek Olmak İstiyoruz’’

İş dünyasının marka isimlerinden Demet Sabancı Çetindoğan, Türk Dünya İş Kadınları Platformu'nu kurarak Türkiye'nin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini yurtdışında tanıtmak amacıyla bir dernek kurduklarını söyledi. Ayrıca, kadın girişimcilerin e-ticarette desteklenmesi için kurulan Shopsa'nın önemine vurgu yaptı. Sabancı, "Sermayesi olmayan veya pazar bilgisi bulunmayan, ancak katma değer üreten kadınları destekleyerek altında duran büyük bir potansiyeli harekete geçirmek mümkün. İşte Shopsa bunu başarmak için var." şeklinde konuştu.

 

 

Asel Gürsoy

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar