Ordu Giresun sahipsiz kaldı

Ordu ve Giresun Havalimanı sahipsizliğin kurbanı oluyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.02.2024

Ordu Giresun sahipsiz kaldı

Ordu Giresun'a yeni uçuşlar istenirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Rize Artvin Havalimanı için müjde verdi.
Ordu Giresun Havalimanı'nın uçuş problemleri bir türklü çözümlenemiyor. Ordu ve Giresunlu siyasiler ve sivil toplum örgütleri konuya duyarsız kalıyor. Havalimanı sahipsiz kalınca yeni uçuşlar da konulmuyor.

Orddu Giresun Havalimanı'nı kısıtlı sefer sayısına rağmen 2023 yılında 1 milyon yolcu kullandı. Ordu Girsunlular Antalya uçuşlarının başlamaısnı bekliyor. Uçak şirkketleri, Ordu Giresun-Antalya uçuşlarını 2024 planına da almadı.

Ordu Giresun Havalimanı'na konulmayan Antalya uçuşları için Ulaştır ve Altyapı Bakanı Abdülkaidr Uraloğlu, Rize Artvin için müjde verdi.
Bakan Abdülkadir Uraloğlu gelen talepler doğrultusunda Antalya seferlerinin başlamasının gündemlerinde olduğunu belirterek “Bakın bir havaalanı yaptık, sadece geçen sene 1 milyondan fazla yolcu indi havaalanımıza. Geçen sene tam 7 bin 600 tane uçak indi.

Bazıları, 'Rize-Artvin Havaalanı çalışmaz' diyordu. Buyursunlar rakam burada. Rizeli hemşerilerimiz dedi ki 'Buradan İzmir'e uçmak istiyoruz. Orda hemşerilerimiz var.' O talebi de karşıladık. Haftada iki gün Rize'ye uçuş var. Rizeli isteyecek, biz de yapacağız. Şimdi diyorlar ki 'Antalya'ya da istiyoruz'. Bunu da konuşacağız, İnşallah onu da halledeceğiz" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar