Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman'dan Çağrı: Ordu ve Giresun İçin Yeni Kalkınma Ajansı Kurulmalı!

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, bölgesel kalkınma için kurumsal girişimlere ihtiyaç olduğunu belirterek, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)'nın bu konuda önemli bir rol oynadığını ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 27.11.2023

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman'dan Çağrı: Ordu ve Giresun İçin Yeni Kalkınma Ajansı Kurulmalı!

Ordu Ticaret Borsa Başkanı Ziver Kahraman, borsanın bölgesel ekonomideki rolünü ve yerel iş dünyasına katkılarını değerlendirdi. Kahraman, Ticaret Borsalarının fındık pazarına etkisinin hem vergisel hem de stok takibi açısından önemli olduğunu belirterek, bu süreçte ürünün katma değer serüveninin belgelendirildiğini ve resmileştirildiğini ifade etti. Aynı zamanda Ticaret Borsalarının bir sivil toplum kuruluşu gibi davrandığını ve kentin sosyo ekonomik hayatına katkı sunduğunu vurguladı.

Kahraman, Ordu'nun ekonomik büyüme ve kalkınması için ulaşım altyapısının önemine dikkat çekerek, denize kıyısının 100 kilometre olmasına rağmen gümrüklü ulaşım kanallarına sahip olmamasının zayıf yanlarından biri olduğunu belirtti. Turizm alanında marka olmak için kamusal altyapı ve geniş bir bakış açısının gerektiğini söyledi.

Ayrıca, borsanın üyelerine teknolojiye dayalı inovasyon projelerini sunduğunu ve bu projelerle sektördeki gelişmeleri üyelere ulaştırdığını ifade etti. Geçmişte uygulanan ve AB fonlarından destek alan projelerle başarılı örnekler veren Kahraman, bu tür projelerin üyelerin işlerini geliştirmek adına önemli olduğunu söyledi.

Kahraman, bölgesel kalkınma için kurumsal girişimlere ihtiyaç olduğunu belirterek, DOKA'nın (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) bu konuda önemli bir rol oynadığını ifade etti. Ancak, Ordu ve Giresun'un çıkarılarak yeni bir Kalkınma Ajansı kurulmasının daha etkili olabileceğini sözlerine ekledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar