Çambaşı’nda yılbaşı heyecanı

Yeni kayak sezonu öncesinde Çambaşı, beyaza bürüneceği günlere hazırlanıyor. Kayak severlerin yeni gözdesi olan Çambaşı Kayak Tesisleri, 17 bin metreyi aşan toplam uzunluğundaki 11 pisti ile sezona hazırlanırken sosyal donatıları ile de yılbaşı için hazırlıklarını sürdürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.11.2020

Çambaşı’nda yılbaşı heyecanı

Türkiye Kayak Federasyonu Ordu İl Temsilcisi ve Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi Sorumlu Müdürü Fevzi Turan, kış turizm sezonunun açılmasıyla konaklama kapasitesinin yüzde yüz doluluğu yaşayacağına dikkat çekti. Meteorolojik tahminlere göre 15 Aralık tarihi gibi kar geleceği gibi bir ön görünün olduğunu söyleyen Turan, “şu anda bölgede 5-10 cm aralığında yağmış bir kar var. Baktığımızda Sarıkamış’ta, Erciyes’te, Uludağ’da veya Palandöken’de de aynı ölçüde kar kalınlığı var” dedi. Kayak merkezini çevreleyen alanda pek çok değişikliklerin son aşamaya geldiğini vurgulayan Turan, “bungalovları daha modern hale getirip yerden ısıtma ve şömine şeklinde düzeltmelerin yapıldığını söyleyebilirim. Otopark alanının genişletilmesi var. Yürüyen bant içi yapıldı. Kayak ve kızak tamamen birbirlerinden bağımsız hale getirildi. Bu doğrultuda altyapı çalışmaları doğalgaz hatlarının çekilmesi, içme suyu tesisatlarının tamamen yenilenmesi gibi çalışmalar da yeni sezon öncesinde tamamlandı” dedi.

Yılbaşı rezervasyonları başladı

Yılbaşı rezervasyonlarının başladığı tesis sezonu da -kar yağışına göre-5 Aralık tarihinde açmayı planlıyor. Tesiste bungalov evlerin konaklama kapasitesi 5 kişiye kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla toplam gecelik konaklama kapasitesi 60 kişiyi buluyor. Otel odalarında da 4 kişiye kadar konaklama olanağı var. Otel bölümünün gecelik toplam kapasitesi de 48 kişi. Ve en çok merak edilen konuyu yani fiyatlandırmayı en sona bıraktık. Bungalov fiyatları hafta içi gecelik bin 250, hafta sonları ise bin 500 lira. Oda kahvaltı olarak hizmet veren tesis misafirlerine kar aktivitelerinde de çeşitli indirimler yapılıyor. Tesis, günü birlik kayak severler ve misafirler için de kapısını ardına kadar açmış durumda.

 

 

 

‘Sihirli’ dokunuş

Bölgede bulunan Çambaşı Doğa Tesisleri’ni içinde barındırdığı 12 adet bungalov ve 12 odalı otel ile yap-işlet modeli ile 18 yıllığına kiralayan Magic Group, 60 kişilik kadrosuyla adeta “sihirli” bir dünyanın kapılarını aralıyor. Kızak pisti, snow tube, kar motoru, ATV ve yürüyen bant… İlk akla gelen sihirli dokunuşlar bunlar. Geriye kalanını işletmenin ortaklarından Magic Group Yönetim Kurulu üyesi Murathan Hacıbekiroğlu anlatıyor: “Profesyonel yönetimimiz ve kadromuzla Çambaşı Kayak Merkezi’ni dünya çapında bir tesis haline getirmek ilk hedefimiz olacak. En kısa surede misafirlerimizle buluşmayı planlıyoruz. Konaklama dışında bir kayak merkezinde olabilecek tüm aktivitelere sahibiz. Tesisimizde iki fast food ve bir alakart olmak üzere üç restoranımız var. Bir alakart restoranımız da zirvede hizmet verecek. 5 ayrı satış büfemiz ile de konuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hazırız. Burada ORBEL AŞ’nin hakkını teslim etmek isterim. Çok güzel bir altyapı çalışması yaptılar. Tesis artık doğalgazla ısınacak. Ulaşım konusunda devam eden bir takım sıkıntılar olmakla birlikte Karayolları’ndan tam destek alan Ordu Büyükşehir Şehir Belediyesi’nin çalışmalarını da göz ardı edemeyiz. Başta sayın başkan Hilmi Güler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmeliyiz. Şu anda sona yaklaşan yol çalışmaları önümüzdeki sezon itibariyle ulaşım sorununu ortadan kaldıracaktır.” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar