Moussallem; "Ordu Karadeniz'in incisidir, hep birlikte Ordu'yu daha da ileriye taşımalıyız"

Murat Gürsoy ile Karadeniz Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Dent-inn Ağız ve Diş Sağlıgı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Moussallem. Yıllar önce Ordu’ya yerleşerek sağlık, gıda ve turizm alanlarında yatırımlara imza atan Moussallem Ordu’yu sağlık turizminin başkenti yapmak istiyor.

info@karadenizekonomi.com / 7.10.2021

Moussallem;

LÜBNANLI BİR YATIRIMCI OLARAK ORDU’YA YATIRIM YAPMA KARARINI NASIL ALDINIZ?

Benim asıl mesleğim Diş protez, bunun yanı sıra iki senelik Ticaret ve ekonomi eğitimim var, dolayısıyla yurtdışında ve Türkiye’de bir çok diş hekimi ile çalışma fırsatım oldu. Ilk laboratuvarımı açtığımda 22 yaşındaydım ve bir senede 30 hekim müşterim oldu. Ordu’da 2 senedir özel bir hastanenin işletmesini yapıyorum. Tüm bu bilgime ve tecrübelerime güvenerekten eşiminde Ordulu olmasından ötürü birazda şöyle Ordu'ya dönüp bir baktığımda böyle bir merkezin yoksunluğunu hissettim ve dedim ki Ordumuz neden böyle bir hizmetten mahrum kalsın.  Ordu’nun profesyonel olarak böyle bir diş merkezine ihtiyacı var olduğunu gözlemledim. Ordu’da klinik var ama böylesi bir merkezin olmayaşının eksikliği bana göre çok fazlaydı. Diş merkezi olarak şu an ilk ve tek Karadeniz’in ağız ve diş sağlığı merkezi Dent-inn olarak hizmet vermeye başladık.

 ORDU’YA AÇTIĞINIZ DENT-İNN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

 Bizim teknik olarak ve çalışma saatlerimizde farkındalığımız var. Öncelikle merkezimiz sadece mesai saatleri arasında değil 7/24 hizmet vermektedir. Gece nöbetçi hekimimiz bulunmaktadır. Teknik özelliklerimize gelirsek; Anestezi birimimiz var. Günümüzde genç,vyaşlı, çocuk demeden herkesin bir diş fobisi var. Biz bu fobiyi en aza indirgeyerek anestezi altında (yani uyutularak) hastalarımızın diş tedavilerini yapabiliyoruz ve bu tedavimiz şu an için ilk ve tek Dent-inn özel ordu ağız ve diş sağlığı merkezimizde yapılmakta. Bunun yanı sıra Diş oteli yani (Sağlık Turizmi) diş oteli adlı merkezimizde bir birimimiz var hastalarımız bizlere gerek web sitemiz gerekse sosyal medyamızdan ulaşıyor devamında hastaya bir program hazırlıyoruz bu programın içinde hava alanından transferi ve konaklayacağı oteli ile gezisini hastanın programına dahil ediyoruz ve tüm bu programın yanı sıra tedavisinide mutlak ve mutlak en hızlı şekilde sürdürüyoruz. Bu tedavinin en hızlı şekilde olabilmesini sağlayabilmek için yurt dışından bir sistem aldık sistemin adı Dijital gülüş tasarımı (dijital smile). Sistemimizin çalışma şekli şu şekilde; hastamız geliyor diş fotoğrafını çekiyoruz sonrasında dijital ortamda bilgisayara atıyoruz ve dişlerinin ekranda şimdiki hali ve olması gereken en güzel haliyle gösterebiliyoruz aynı olmasının yüzde 99 garantisini verebiliyoruz ve hasta bu görselin sonucunda ‘’tamamdır benim olması gereken dişim budur’’ dediği onayını aldıktan sonra dişini yapmaya başlıyoruz. Devamında ise şunuda belirtmek isterimki önceden elle kazıma işlemi yapılarak dişler kazınırken şimdi CAD-CAM adlı bir makinamız bulunmakta bununla dişler işlemini görüp dijital ortamda hepsi gerçekleştirilip uygulama alanına geçim sürecinde hastaya 24 ile maksimum 48 saat içinde dişini yapıştırıp en kısa ve hızlı bir şekilde tedavimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu tedavimizin adı ise kişiye özel gülüş tasarımı olarak geçiyor buda ilk ve tek Dent-inn’de hizmet gösteriyor. Başka bir tedavimizde implantlarımızla ilgili bu tedavimizle ilgili yine bir sistemimiz var (İMMEDİANT İMPLANT )adı altında hastamız yurt dışından geldiğinde bir hafta içinde implantını yapıyoruz dişini yapıp tedavi süresini tamamlıyoruz.

-BU TESİSE BENZER YATIRIMLARINIZIN DEVAMI GELİCEK Mİ?

 Evet böyle projelerimizin devamı olacak hatta dent-inn ‘inn ikinci şubesi olarak Fatsa'ya düşünüyoruz. Şu anki yatırımımız projedeki hedefimiz Fatsa. Daha sonra üçüncü şube olarak planlarımızda Giresun'a açmak ve  yavaş yavaş emin adımlarla dent-inn ailesini büyütmek istiyoruz.

 ORDU HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZ NELER?

Ordu doğal güzellikleri,bitki örtüsü mavi ve yeşilin olduğu kıyıları,birbirinden güzel yaylaları ile çok beğendiğim bir şehirdir. Birlikte ordu için çalışırsak daha da güzelliğine güzellik katacaktır. Karşılıklı konuşup diyaloglar kurarak vizyonumuzu geliştirerek Ordu için hep birlikte el ele verip çalışılırsak Ordu'dan güzel işler çıkarabiliriz. Ordu’nun farkındalığı Karadeniz’in incisi olmaktan geliyor. Ordu her şeyin en iyisini hakkediyor diğer yerlerden hiçbir farkı yok. Ordu halkının ve tüm Karadeniz için gerek kadromuzla gerek personellerimizle gerekse son teknolojik donanımlı tüm diş ünitlerimizle hizmetlerindeyiz.

ORDU’NUN ARTI VE EKSİLERİ NELER?

Gözlemleyebildiğim kadarıyla Ordu’da turist teleferikten başka belli başlı yerlerden başka bir yere gidemiyor gezemiyor. Hatta bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız'ın desteğide projemiz var.  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmamız olacak. Bu proje ile turiste gezilecek yerleri hazırlayacağız. Nereler buralar örneğin; yaylalarımız gibi yöresel lezzetlerimizin tanıtımı gibi, denizimiz çok güzel mesela. Denizimizi mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor, boş kalmamalı. Ordu'nun diğer şehirlerden asla eksiği olan bir şehir değil. Doğal tabiatıyla deniziyle yaylalarıyla tam bir oksijen şehri her yönüyle zengin bir şehir. Değerlendirebilmek ise tamamen bizim elimizde sahilimiz çok çok güzel tanıtım reklam gibi görsellikler çok önemli gerek yurtiçinde gerekse yurt dışında Ordumuzu turistlerimize gösterebilirsek çok daha güzel olacak, güzelliğine bir güzellik daha katacak. Ordu'yu seviyorum başta da dediğim gibi diğer illerden hiçbir farkı yok tek farkı dahada artısının olmasıdır.

 SAĞLIK TURİZMİNDE ŞEHİR HAKKINDA PROJELERDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Sağlık turizminde şu anki uygulamamız hastamızın yurtdışından geldiğinde belirlenen konaklama yerine (oteline)ulaştırıyoruz ardından gezimiz sadece merkezle sınırlandırılmayıp Boztepe,yason,çambaşı v.s gibi yayla gezilerinide programımıza dahil ediyoruz. Bu güzellikleri bir yandan gezip diğer yandan da Ordumuz'un sosyo kültürel yapısı yöresel lezzetlerimiz, Ordu yöremizin tarihi geçmişi gibi bilgileri gelen misafirlerimize aktarıp turistlerimize bir gezi turu yaptırıyoruz.

 -LÜBNAN’DA FALİYET GÖSTEREN FİRMANIZ HANGİ SEKTÖRDE FALİYET GÖSTERİYOR?HANGİ BÖLGELERE İHRACAT YAPIYORSUNUZ?

Madeni yağ fabrikası olan bir aile şirketimiz var. Şirketimizde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak faaliyet gösteriyorum. Lübnan'da bu fabrikada mağdeni yağ ve gress üretimi yapıyoruz. Dünyanın çeşitli bölgelerine özelliklede Orta Doğu'ya ihracat yapmaktayım. Bunun haricinde eşimin Ordulu olmasından ötürü 5-6 yıl önce Orduya yerleştik ve Orbey Gıda Medikal Ithalat Ihracat firmasını açtım. Daha sonra ordu ticaret piyasasında başarıyla yerimizi aldık

-ORDU’DA SAĞLIK ALANI DIŞINDA FINDIK VE FISTIK ALANLARINDA DA GİRİŞİMLERİNİZ VAR BUNLARIDA ANLATIR MISINIZ?

 -Bundan 5-6 sene önce Ordu’dan Lübnan'a ilk fındık ihracatını ben gerçekleştirdim. Istanbul Mersin gibi illerimizden de ihracat yapılmıştı ama Ordu’dan direk Lübnan Beyrut'a fındık ihracatı olamıyordu ben bu ihracatı ilk olarak gerçekleştirdim.Fındık ihracatçılığımda halen devam etmektedir.

YURTDIŞINDAN TÜRKİYE’YE GELEN BİR YATIRIMCISINIZ BURADA NELER HİSSEDİYORSUNUZ

Orduyu çok seviyorum çok harukulade bir şehir anlatmakla bitebilir mi bilemiyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterimki Karadeniz'in en güzel sahiline sahip diğer şehirler gibi merkezi engebeli değil Ordu Anadoludaki çoğu şehre oranla çok daha düzenli ve yaşanılası bir kent. Denizi yeşili temiz havası ve ılıman iklimiyle herkese huzurlu bir ortam sunan bir atmosferi var. Insanları sıcakkanlı çabucak uyum sağlanabilecek bir il benim düşüncem hangi kesimine giderseniz gidin oldukça memnun kalınabilicek bir şehir ilçeleri arası ulaşımda gayet kolay ve hızlı benim nezlimde dört dörtlük bir şehirdir.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar