Moussallem; “Ordu’yu sağlık turizminin merkezi yapmak istiyoruz”

Dent-inn Özel Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Moussallem Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Ordu’da olmaktan ve kente yatırım yapmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Moussallem Ordu’yu sağlık turizminde merkez bir şehir haline getirmek istediğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 20.09.2021

Moussallem; “Ordu’yu sağlık turizminin merkezi yapmak istiyoruz”

2015 yılında üç aylığına staj yapmak için geldiği Ordu’da kalarak ağız ve diş sağlığı merkezi açan Muhammed Moussallem, sağlık alanında çeşitli yatırımlara imza atıyor. Ordu’da özel bir hastane sahibi olan İdris Altunel ile ortaklık kurarak Karadeniz’in en kapsamlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni bir ay önce açtıklarını ve benzer iki yatırımı Fatsa ve Giresun’da da gerçekleştirerek bölgeyi sağlık turizminde bir merkez haline getirmek istediklerini anlatan Mousallem; “Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Özel Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Dent-inn’i 460 metrekare alan üzerine kurduk. Ordu’nun profesyonel bir diş merkezine ihtiyaç duyduğunu düşünerek bu merkezi açma kararı aldık. Çeşitli yerlerinde klinik ve poliklinik olarak faaliyet gösteren işletmeler var. Ancak ağız ve diş sağlığı merkezi olarak sadece bizler bu kadar detaylı bir hizmet sunuyoruz. Bu yatırım ile diğer işlemelere göre çok büyük farklılıklarımız var. 7/24 faaliyet gösteriyoruz. Vatandaşlarımızda diş fobisi çok fazla bu yüzden anestezi bölümüz ile merkezimizde hastaları uyutarak tedavi ediyoruz. Sedat Gürsoy, Tuba Genç Arlı, Gönül Yeter, Kübra Sucu, Hakan Kadim gibi çok yetenekli ve tecrübeli bir kadroya sahibiz. Her branşa özel doktorlarımız var. Ortodonti, Pedodonti ve cerrahımız bünyemizde çalışıyor. Tüm tedbirlerimizi aldık. Sağlık Bakanlığı’nın uygulanmasını istediği her tedbiri uyguluyoruz. Ateş ölçümü, galoş, eldiven, dezenfektan bunların hepsini merkezimizde uyguluyoruz.” açıklamalarını yaptı.

 

“Fatsa ve Giresun Merkezleri’ni yakında tamamlayacağız"

Ordu’ya yerleşme sürecinden bahseden Mousallem; “Aslen Lübnanlı, Türk vatandaşıyım. Babam ticaretle uğraşıyordu ve benimde buna hep bir tutkum vardı. Lübnan’da bir aile şirketimiz var. Lübnan’da madeni yağ ve gres üretimi yapıyoruz, şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürütüyorum. Dünya’nın çeşitli yerlerine ihracat gerçekleştiriyoruz. 6 yıl önce Ordu’ya yerleştim. Orbey Gıda Medikal İhracat ve İthalat firmasını kurdum, Ordu ticaret piyasasına girdim ve Ordu’dan direkt Lübnan’a ilk fındık ihracatını gerçekleştirdim. Halen buna devam ediyorum. Ordu’da özel bir hastanenin Diş Bölümü’nün işletmecisiyim. Bu merkezden iki tane daha kuracağız. Biri Fatsa’ya diğeri Giresun’a. Ordu Karadeniz’in incisidir. Lübnan Türk Cemiyet Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorum, bu bağlantılarımla Ordu’ya yatırımcı getirdim ve o köprü görevlerini kurmaya devam edeceğim. Yetkililer bizimle birlikte olsunlar, bizlere destek versinler. Ordu için hizmet vermek istiyorum ve buna hazır olduğumu her zaman gösterdim” şeklinde konuştu.

“Turizm gezi rehberi hazırlıyoruz”

Ordu’nun turizm potansiyelini sağlıkla birleştirerek çok yoğun bir hizmet vermek istediklerini ifade eden Mousallem; “Burada bir diş oteli açtık. Hastalar bize çeşitli mecralardan ulaşıyor. Hastaya her şey dahil bir paket hazırlıyoruz bunun içinde konaklama, tatil, tedavi, transfer süreçlerinin hepsi var. Diş tedavilerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Yurt dışından bir sistem satın aldık. Adı dijital gülüş tasarımı. Hastanın fotoğrafını çekiyoruz ve bunu dijital ortama aktarıp düzeltmeler yapıyoruz. Hastaya güldüğünde dişlerinin nasıl gözükeceğini gösteriyor ve hasta onaylarsa bunu uyguluyoruz. Kazıma yöntemiyle değil özel bir makine ile bunu gerçekleştiriyor ve 2 seans da tamamlıyoruz. Kişiye özel hizmet veriyoruz. Eski sistemde doktor konuşarak hastayı ikna etmeye çalışırdı. Şimdi her şey dijital. İmplant tedavimizde çok hızlı ilerliyor. Hasta yurt dışından geldiğinde 1 hafta içinde dişlerini yapıyoruz. Ordu’ya turist geldiğinde teleferik ile Boztepe’ye çıkmaktan başka bir yere gidemiyor. Bununla ilgili bir program hazırlıyoruz. Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Bey’de bize destek veriyor. Turistlik bir gezi rehberi hazırlıyoruz ve bunu turistlere sunacağız. İşin içinde oteller ve restoranlar yer alıyor. Yurt dışından hasta çekeceğiz. Mükemmel bir denize sahibiz. Bu denizi kullanmamız gerekiyor. Ordu’nun çok potansiyeli var bunu kullanarak, turisti burada tutacak planlar hazırlamamız gerekiyor, tanıtım faaliyetlerini arttırmalıyız. Ordu’nun Trabzon’dan, Samsun’dan, Artvin’den hiçbir farkı yok. Hatta daha güzel ve özel bir sahili var. Bununla birlikte yeni bir kayak tesisi Ordu’ya kazandırılıyor. Bu Ordu için çok önemli bir yatırım” dedi.

(HALİL YILMAZER- KARADENİZ EKONOMİ)

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar