Ordu yumurta üretiminde zirveye oynuyor

Ayda 2,5 milyon yumurta zincir mağazalar aracılığıyla satışa sunuluyor

info@karadenizekonomi.com / 22.04.2022

Ordu yumurta üretiminde zirveye oynuyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gelir getirici projeleri arasında yer alan tarım ve hayvancılık çalışmaları kapsamında verilen desteklerle üretilen organik yumurtalar Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaşıyor. Bu kapsamda 4 bin 500 zincir mağazada satışa sunulan 2,5 milyon organik yumurtadan ayda 6 milyon TL gelir elde ediliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık alanında üreticilere ek gelir getirecek olan projeler meyvelerini vermeye başladı. Daha önce organik yumurta üretimin yok denecek kadar az olan Ordu’da yapılan desteklemelerle kurulan tesis sayısı 35’i geçti. Özellikle Büyükşehir Belediyesinin verdiği destekle beraber Ordu yumurta üretimi konusunda iddialı konuma geldi.

Türkiye’nin tanınan zincir marketlerinden Migros, Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Beni Hafife Alma Projesi'nin (BHA) katkılarıyla Ordu Yumurta Üreticilerini Birliği tarafından üretilen organik yumurtalar ülkenin her köşesindeki 4 bin 500 zincir mağazalarında tüketicilere ulaştırıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin büyük destek verdiği organik yumurta üreticileri ile ilgili önümüzdeki dönemde yapılacak olan çalışmaların masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi DAVET merkezinde düzenlenen toplantıya Ordu Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi, ORTAR A.Ş Genel Müdürü Sancar Eser, Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav ve çok sayıda üretici katıldı.

Birlik başkanı Sezgi: “ayda 2,5 milyon yumurta satışı karşılığında 6 milyon gelir elde ediliyor”

Ordu’da ayda 2,5 milyon yumurtanın 4 bin 500 adet zincir mağaza aracılığıyla tüketici ile buluştuğunu belirten Ordu Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi, bunun karşılığında ayda 6 milyon paranın üreticinin cebine girdiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda yok denecek kadar az olan üretimin Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile cazibeli hale geldiğinin altını çizen Ordu Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi şu ifadelere yer verdi:

“Ordu’da aktif olarak organik yumurta üretimi yapan 35 üretici bulunuyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başladığı günden bu güne üreticilere verdiği destek sayesinde hem üretici sayımız arttı hem de üretilen yumurta sayısı ciddi oranda artış oldu.  Bu artışın en önemli nedeni pazar ayağının oluşturulmasıydı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ve girişimleri ile bu sorunda ortadan kaldırılarak önemli bir problem ortadan kalktı. Şuan Türkiye genelinde 4500 markete Ordu’da üretilen yumurtalar gidiyor. Ayda 2,5 milyon yumurtayı market zincirler vasıtasıyla tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Bunun karşılığında Ordu’ya ayda 5-6 milyon TL nakit girişi oluyor. Bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine üreticilerimiz adına çok teşekkür ediyorum”

Genel Müdür Eser: “yeni yol haritamızı belirledik”

Ordu’da organik yumurta üretimin geçmiş yıllara oranla arttığının altını çizen ORTAR A.Ş Genel Müdürü Sancar Eser, “Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda üreticilerimizi desteklemeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Organik Yumurta üretiminin Ordu’da daha da artması için çalışma yaptıklarını belirten Eser, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi tarım iştiraki ORTAR A.Ş olarak ilimizde bulunan bütün yumurta üreticilerimizle istişare ve değerlendirme toplantısı yaptık. Ordu’da her geçen gün büyüyen organik yumurta üreticiliği konusunda yapılacak olan çalışmaları ele alarak ilerleyen yıllar için yol haritamızı belirledik. Şuan Türkiye'nin dört bir noktasında zincir mağazalar vasıtasıyla Ordu yumurtası raflarda yerini aldı. Bu hem bizim için hem de üreticilerimiz için çok önemli bir çalışmaydı. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri ile sonuçlandırdık. Şuan satış konusunda bir sıkıntı yok. Bu durum hem üreticilerimizi mutlu ediyor hem de yeni üreticilerin zincire dahil olmasına vesile oluyor. Ayrıca üreticilerimiz Ordu Büyükşehir Belediyesinin her alanda kendilerine verdiği desteklerden çok memnunlar. Onlar mutlu olunca bizlerde mutlu oluyoruz.  Yaptığımız toplantıda gelecek adına daha fazla üretimi nasıl yaparız daha fazla nasıl üreticilerimiz maddi kazanç elde ederler bunları ele aldık. Verimli bir toplantı gerçekleştirdik”

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar