Teknolojinin Tüm İmkanları Kullanılıyor

Teknolojinin tüm imkanlarını kullanan Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi, aldığı belgelerle uluslararası bir düzeyde tanınan ve hizmet veren bir hastane olarak hasta vatandaşlara hizmet veriyor.

info@karadenizekonomi.com / 24.01.2022

Teknolojinin Tüm İmkanları Kullanılıyor

2009 yılının sonlarında Ünye’de çok ortaklı limited şirketi olarak sağlık hizmeti sunmaya başlayan Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi, Ünye’de ve Karadeniz Bölgesi’nde teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, hastalıkların teşhisinde, birbirleri ile ayırıcı tanılarında, hasta bakım ve tedavi hizmetlerinde, bu hizmeti kaliteden ödün vermeden yüksek nitelikli olarak uygun maliyetle hastalara hizmet vermeye devam ediyor.

 

Kaliteden asla taviz verilmiyor

Kaliteden asla taviz vermediklerini söyleyen Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Coşkun, yaptığı açıklamada, “Hastanemizin, sağlık hizmet sunumunda geldiği nokta ile yetinmeyip, bu noktayı hep daha da aşmaya odaklı, kaliteye önem vererek hasta ve çalışanların memnuniyetini sağlamak amacı ile; hasta odaklı ama tüm personellerince gönülden yardımlaşmanın en üst düzeyinde paylaşıldığı bir hastane işletmeciliği sunmak, hedeflerinden yalnızca bir tanesidir.” dedi.

 

Lider bir sağlık kuruluşu olmayı hedefliyor

Hasta ve çalışan memnuniyetinin üst düzeyde tutulduğunu da anlatan Başhekim Dr. Ali Coşkun, “Hastanemiz yöresel, bölgesel, hatta sahip olduğu sağlık turizmi yetki belgesi ile uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen, hasta ve çalışan memnuniyetinin en üst düzeye ulaştığı, mükemmel tıbbi bakım hizmetleri ile konforlu otelcilik hizmetlerinin birbirini tamamlayacak şekilde sunulduğu, lider bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflemektedir.” diyerek açıklamada bulundu.

Hedefleri için her zaman ciddi adımları atma gayretinde olduklarını da söyleyen Başhekim Dr. Ali Coşkun, hastaneyi hem cihaz hem de fiziki alan olarak daha çok büyütebilmek ve yüksek kalitede sağlık hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade etti.

 

Güçlü bir kadrosu var

Güçlü bir kadroya da sahip olduklarını belirten Başhekim Dr. Ali Coşkun, “Hastanemizin, sağlık hedeflerini yakalamasının planlarını yapan ve bunu gerçekleştirmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan Mehmet Ali Durak gibi çalışkan ve vizyon sahibi bir  yönetim kurulu başkanı, Dr. Ahmet İlhan Çakır gibi çok tecrübeli bir kadrodan oluşan muazzam bir üst düzey ekibimiz var.” dedi.  Başhekim Dr. Ali Coşkun hastane geliştirme üzerine birçok ilde başarısı bulunduğunu, Ordu Tabip Odası başkanlığını ve hastanede laboratuvar sorumluluğunu da üstlendiğini söyleyerek, sağlık sisteminde 35 yıl yoğun çalıştığını ve 17 yılını üst düzey idareci pozisyonunda yaptığını açıkladı.

Ünye Çakırtepe Hastanesi’nin fiziki olarak yeterli durumda olduğunu da belirten Başhekim Dr. Ali Coşkun, şunları ilave etti;

“Hastanemiz’in  üzerinde bulunduğu arsa, yeşil alanlarla birlikte yaklaşık 4 dönüm ( 3971 metrekare ) yüzölçüme sahiptir, hastanemizin inşaat alanı bu alanın 1439 metrekaresine oturmuştur. Bu durumda hastanemizin toplam kapalı alanı, 8 kat ile birlikte yaklaşık 8 dönümdür ( 8073 m2 ).

Hastanemiz giriş katının üstünde 3 kat ve bir de çatı katı, giriş katının altında da 3 kat olmak üzere toplamda 8 katlı bir binaya sahiptir.

Hastanemiz an itibariyle 65 yatak kapasitesine sahip olup, kısa zaman hedeflerimiz içeresinde, bu yatak kapasitesini 100 yatak seviyesine çıkarma düşüncesindedir. Hastanemizde şu anda 4 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi ve 5 yataklı koroner yoğun bakım ünitesi, birinci basamak yoğun bakım üniteleri sınıflamasındadır. Genel Yoğun Bakım Ünitemiz ise biri izole olmak üzere 8 yataklıdır ve üçüncü basamak yoğun bakım sınıflamasındadır.

Hastanemizde 4 adet ameliyathane mevcuttur. Ortalama, bir yılda 3000 civarında ameliyat yapılmaktadır. Yine Hastanemiz, Ünye’de mahalle içi lokalizasyonunda ve yerleşim bölgelerinden kolayca ulaşılabilecek konumdadır.”

Geniş bir kadro ve uzman personelle çalışıyor

Alanlarında yetişmiş uzman olan personellerden de bahseden Başhekim Dr. Ali Coşkun, “Hastanemizde 270 civarında personel görev almakta, bu personellerin yaklaşık 35’i uzman hekim, 10’u pratisyen hekim, 1’i Eczacı, 1 diyetisyen, 50 civarında hemşire ve ameliyathane, Radyoloji görüntüleme, laboratuvar ve destek personelleri ile geniş bir kadro ile hizmet vermektedir.

Her poliklinikte en az bir uzman hekim bulunduran hastanemiz, Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğinde 4 uzman hekimle, Çocuk Sağlığı ve hastalıkları polikliniğinde 3 uzman hekimle, İç Hastalıkları ( Dahiliye ) polikliniğinde 2 uzman hekimle, Radyoloji görüntüleme bölümünde 2 uzman hekimle  hizmet verirken, artan iş yoğunluğu ve hastalarımızın artan talepleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde en az 3 branşta daha hizmet vereceği uzman hekim sayısını 1’den 2’ye çıkarmanın planlarını yapmaktadır.” diyerek açıkladı.

 

Gece saatleri için çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru

Toplamda 3 katta poliklinik hizmeti verildiğini söyleyen Başhekim Dr. Ali Coşkun, gece saatleri için çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru bulunduğunu söyleyerek, “Hastanemiz, bölgemizde önemli bir ihtiyacı tesbit etmiş, bu amaçla gündüz polikliniğinde birbirinden değerli 2 çocuk sağlığı ve çocuk hastalıkları uzman doktor bulunmasına ve hizmet vermelerine rağmen, akşam saat 19:00 ile gece 24:00 arasında da ilave bir çocuk sağlığı ve hastalıkları branşında üçüncü ve kaliteli bir uzman hekim bulundurarak, çocuk hastalarımıza hizmet vermektedir. Bu hizmetimiz komşu ilçelerden bile takdir görmekte, memnuniyet sağlamaktadır.” dedi.

Son teknolojiyle donatılmış laboratuvar ile 7/24 hizmet

Son teknoloji cihazları bünyesinde bulunduran bir laboratuvar ile 7/24 hizmet verdiklerini de sözlerine ekleyen Başhekim Dr. Ali Coşkun, “Her gün ortalama yaklaşık 2500 testi sonuçlandıran, 7/24 teknolojik cihazlarla kesintisiz ve kapsamlı hizmet veren, Merkez laboratuvarı statüsündedir. Merkez laboratuvar bünyesinde Biyokimya ve Klinik Biyokimya uzmanlık alanındaki tahliller, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık alanındaki tahliller ilgili laboratuvar uzmanları gözetiminde sonuçlandırılmakta ve raporlandırılmaktadır.

Rutin laboratuvar testleri dışında, Kruger Strict kriterlerine göre Semen – sperm analizi, 54 gıda Ig G antikoru ile test edilen gıda intolerans testi, 20’şer spesifik Ig E antikorlu solunum ve gıda allerji testleri, 3 saat içerisinde sonuç verdiğimiz prenatal tanı testlerinden olan ikili test, üçlü test ve dörtlü test, laboratuvarımızda bizzat çalışılmaktadır.” dedi. 

Radyoloji Görüntüleme laboratuvarını her geçen gün daha kaliteli cihazlarla donattıklarını da ifade eden Başhekim Dr. Ali Coşkun, “Radyoloji laboratuvarımız 2 uzman hekimle hizmet vermekte, bünyesinde 1.5 tesla enerjisinde Manyetik Rezonans ( MR ), Bilgisayarlı Tomografi ( BT ), Mammografi, Kemik Dansitometresi, Klasik Röntgen cihazı, seyyar röntgen cihazı , 4 boyutlu ultrason cihazı, normal ultrason cihazları yer almaktadır. Yönetimimizde her yıl cihaz niteliği ve sayısını  artırmaya yönelik, kısa vadeli planlama yapılmaktadır.

Radyoloji ünitesinde her yıl ortalama 7500 MR, 4500 BT, 1500 renkli doppler, 9000 civarında ultrasound, 1000 civarında ayrıntılı ultrasound , 500 mammografi, 250 kemik dansitometresi, toplamda yaklaşık 28 000 adet klasik röntgen filmi çekilmektedir. Bu sayılar her yıl değişkenlik ve artış göstermektedir.” açıklamasında bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar