Yeşil şehir Altınordu daha da yeşilleniyor

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in başlattığı ve Altınordu’da yüz binlerce fidanı toprakla buluşturan “Yeşil Seferberliği” geçmişte meyve bahçeleri ile anılan Ordu’nun tarihi mirasını da bugüne taşıyor.

info@karadenizekonomi.com / 11.03.2022

Yeşil şehir Altınordu daha da yeşilleniyor

Başkan Tören’in Ordu’nun il oluşunun 100’üncü Yılına özel 100 Bin fidan projesi kapsamında Altınordu Belediyesi şehir merkezinde, limon mandalina ve kamkat portakalından oluşan 20 Bin narenciye fidanı dikimine toprağa cemre düşmesi ile birlikte hız verdi.

Proje kapsamında kırsal mahallelerde 80 BİN ceviz fidanını üreticiler eliyle toprakla buluşturan Belediye, şehrin yeşil varlığını her alanda arttırmayı sürdürüyor. 

Bugüne kadar toprakla buluşturduğu yüz binlerce fidan ile Altınordu’nun yeşil şehir kimliğine önemli bir katkı sağlayan Belediye, şehir merkezinde parklar, çocuk oyun alanları, yaya yolları ve okul bahçelerinde gerçekleştirdiği narenciye fidanı dikimlerini toplu konut bahçelerine taşıdı.

 

Toplu konut bahçeleri de meyve bahçelerine dönüşüyor

Okul bahçelerinden sonra toplu konutların bahçelerini de yeşil alanlara dönüştüren Projede site yönetimleri ile iş birliği yapan Altınordu Belediyesinin çevreci uygulaması, vatandaşlardan beğeni ve takdir topluyor.

Yoğun talep alan çalışma ile toplu konut bahçeleri aynı zamanda site sakinlerinin fiziksel ve ruhsal açıdan yenilenmelerine ve stres atmalarına imkân sunacak yeşil ve doğa ile temasını sağlayacak yeni rekreasyon alanlarına da dönüşüyor. Narenciye Fidanı dikimleri şehrin her noktasında devam ediyor. 

 

“Yeşil dostu şehir yeşil dostu belediyeyiz”

Gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakabilmek için çevresel sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Başkan Tören, “şehrimizin kaynaklarını kullanırken gelecek nesillere de tahrip etmeden aktarabilmek adına kaynaklara zarar vermeden sürdürülebilir bir yerel kalkınma modeli ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Bu bağlamda kentimizin yeşil varlığını çok önemsiyor, mevcudu korurken yeşili daha da arttırarak gelecek kuşaklara her yönüyle yaşanabilir bir şehir bırakabilmek için çalışıyoruz. Hem yeşil ekonomiye hem de temiz bir çevre ve doğaya yönelik çevreci uygulamalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Konutlarının bahçelerinin limon mandalina ve portakal fidanları ile meyve bahçelerine dönüşmesinden oldukça memnun olan site sakinleri proje için Başkan Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar