Sakarya’da 2 bin 258 kişiye istihdam kapısı açılacak

Sakarya'da teşviklendirilen projelerin öngörülen sabit yatırım miktarı 5 milyar 380 milyon lira olarak hesaplandı. Bu yatırımlar tamamlandığında kentte 2 bin 258 kişiye istihdam kapısının açılması bekleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.11.2020

Sakarya’da 2 bin 258 kişiye istihdam kapısı açılacak

"Otomotiv şehri" Sakarya'da ocak-eylül döneminde, hayata geçirilmesi planlanan ve yatırım tutarı yaklaşık 5,4 milyar lirayı bulan 79 yatırım için teşvik belgesi düzenlendi. Kentte gerçekleştirilecek yatırımlar için yılın 9 aylık döneminde düzenlenen teşvik belgesi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artış gösterdi. Sakarya'da teşviklendirilen projelerin öngörülen sabit yatırım miktarı 5 milyar 380 milyon lira olarak hesaplandı. Bu yatırımlar tamamlandığında kentte 2 bin 258 kişiye istihdam kapısının açılması bekleniyor. Projelerin sektörel dağılımı incelendiğinde, ocak-eylül döneminde verilen yatırım teşvik belgelerinin yüzde 75,9'unu sanayi sektörü yatırımları oluşturdu. Bu alanda teşvik alan 60 projenin sabit yatırım tutarı 2 milyar 81 milyon lira olurken, bunun 609 milyon liralık kısmı komple yeni, 1 milyar 472 milyon lirası da diğer ve tevsi yatırımlardan oluştu. Teşviklendirilen yatırım projeleri, devletin sağladığı sigorta primi iş veren hissesi, yüzde 80'e varan vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve faiz yardımı gibi desteklerden faydalanacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar