Karadeniz iş dünyasını buluşturan zirve

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından Samsun’da düzenlenen İkiztepe Sağlık Zirvesi, sektör paydaşlarını buluşturmanın yanı sıra, ulusal ve uluslararası temsilcileri de bir araya getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

Karadeniz iş dünyasını buluşturan zirve

Zirvede, Karadeniz iş dünyasının potansiyelini kullanması konusunda önemli adımlar atıldı. Zirvede ayrıca, sağlık turizmi konusunda atılacak doğru adımlarla Karadeniz’in önemli bir yere sahip olacağı vurgulandı.

Şehrin geçmişten bugüne sağlık turizmi için önemine vurgu yapan ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, Samsun’un tıbbi araç-gereç üretimindeki yerinin çok değerli olduğunu, bunun da ülkenin en önemli ihracat kalemlerinden biri olduğuna dikkat çekiyor. Kritik öneme sahip zirveye katkı sağlayanlara teşekkür eden Doğru, şehrin coğrafi konumunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade ediyor.

SAMSUN, SAĞLIK TARİHİNİN MİHENK TAŞI

Zirveye adını veren ‘İkiztepe’nin önemine değinen Doğru, “Yapılan arkeolojik kazılarda Samsun'un Bafra ilçesinin Emenli Köyü civarında bir kazı alanı var. Buranın adını İkiztepe olarak koymuşlar. Burada, 3500 yıl önceye kadar dayanan insan iskeletleri çıkıyor. Bu iskeletlerde beyin ameliyatı yapıldığına dair gözlemler var. Biz de Samsun'un sağlık tarihini o zamana ilişkilendirmek adına İkiztepe Sağlık Zirvesi dedik. Samsun, sağlık tarihi içinde de oldukça önemli bir yer alıyor” diye konuşuyor.

Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi için bir yıldır yoğun bir çalışma içinde olduklarına dikkat çeken ASKON Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İncilay Toker, “Samsun ekibi, güçlü ve dinamik bir ekip. Bütün yönetim kurulu arkadaşlarıma da buradan sevgilerimizi yolluyoruz. O anlamda hep birlikte hem özel-kamu hastaneleri, hem SASTUT ve diğer paydaşlarımızla birlikte her hafta çok ciddi bir mesai harcayarak, toplantılar yaparak ciddi bir çalışmayla güzel bir organizasyon çıkarttık” diyor.

GÖRÜŞMELER UMUT VERİCİ

Zirvenin oldukça başarılı geçtiğini ifade eden Doğru, “Samsun'da; 5 ayrı konu başlığıyla, 10 oturumdan oluşan ve üç gün süren büyük bir zirve yaptık. İki günü zirvenin konferanslarla ilgili olan programlarıydı. Özellikle yurt dışından gelen alım heyetleri Samsun'daki sağlık tesisleriyle ve medikal cihaz üreten firmaların yetkilileriyle birebir görüşmeler yaptılar.Bu görüşmelerden çok ciddi potansiyeller elde edildi. Bunları sonradan sonuç bildirgesi olarak yayınlayacağız. Katılımları ve destekleri ile yanımızda olan her kurum ve kişiye bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşuyor.

SAĞLIK TURİZMİ KRİTİK ÖNEMDE

Sağlık turizminin Samsun başta olmak üzere bölge için büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Doğru, “Sağlıkta güven en önemli şey, hekime, kuruma ve ülkeye güvenmek. Ülkemiz, Covid-19 pandemisinde zaten sağlık hizmetleri konusunda gücünü bir kez daha ispatladı. Sağlık turizmine ciddi şekilde katkı sağlayacak her durumda, her alanda ASKON olarak varız. Sağlık turizmi aynı zamanda katma değeri çok yüksek bir turizm olduğu için, bundan daha iyi fayda sağlayacak gelişmeleri de planlamalıyız” ifadelerine yer veriyor.

POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ

Doğru, Karadeniz’in ekonomik potansiyelinin çok daha iyi kullanılabileceğine vurgu yaparak, “Samsun’da tıbbi cihaz ve malzeme imalatının yanı sıra, otomotiv sektörü ve birçok sektörde imalat söz konusu ama ağırlıklı olarak tarım kentiyiz. Biliyorsunuz ki Samsun'un iki büyük ovası var. Nehirlerin aktığı ırmaklarının aktığı ovalar var. Buradaki üretimi ihracata yönlendirmeliyiz lazım” diye konuşuyor.

SON PARAGRAFI SİLDİMMM RUSYA ILE ILGILI OLANI SİZDE SİLİN

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar