TTB ‘Neet’ler Pazara Erişiyor Projesi’nin eğitimlerine başlandı

TTB ‘Neet’ler Pazara Erişiyor Projesi’nin eğitimlerine başlandı

info@karadenizekonomi.com / 31.10.2023

TTB ‘Neet’ler Pazara Erişiyor Projesi’nin eğitimlerine başlandı

 

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasasını Destek Programı (NEETPRO)" Hibe Programı kapsamında Trabzon Ticaret Borsası (TTB) koordinatörlüğünde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) işbirliği ile yürütülen  ‘NEET’ler (Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler) Pazara Erişiyor’ projesinin eğitim programları başladı.

 

TTB Çok Amaçlı ve Eğitim Salonlarında gerçekleştirilecek eğitimlerde başvuruda bulunan eğitim ve iş hayatı devam etmeyen 15-29 yaş aralığı 60 gence, alanında uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak mesleki, genel ve sosyal beceri eğitimleri verilecek.

 

KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve proje danışmanı Prof. Dr. Oktay Yıldız eğitim programının açılış konuşmasında günümüzde diplomadan çok sertifikaların iş yapmaya başladığına vurgu yaparak, “Gerçekten arkası etkinliklerle doldurulmuş sertifikalar çok daha önemli oluyor. İnşallah bu projemizde güzel bir proje olur. Bizim daha önceden yaptığımız projelerden çok güzel yerlerde istihdam eden arkadaşlarımız oldu. Ümit ediyorum ki sizde onlardan birisi olacaksınız” dedi.

 

Daha sonra KTÜ Öğretim Görevlisi İslam Yıldız ve Gülsüm Merve Boyracı kursiyerlere ilk ders olarak Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ve Hijyen konuları üzerinde bilgiler verdiler.

 

Üç ay boyunca sürecek olan eğitimlerde kursiyerlere Genel Uluslararası Ticaret, Teknik İngilizce, Organik Üretim, Pazarlama ve Araştırmaları, Özgüven, Formal ve informal iletişim Becerileri, Ambalajlama Kuralları, Motivasyon, Hijyen, Kirleticiler, Pazarlama ve Standartları, Etiketleme ve GDO gibi eğitimler verilecek.

 

Proje sonunda eğitimleri ve sınavları başarıyla tamamlayan kursiyerler KTÜ onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar.  Kursiyerler ayrıca her eğitim günü için de 10 Euro harcırah alacaklar.

 

Eğitimlere katılan kursiyerler ayrıca ihracatçı firmaları tanıma, onlarla eşleşme, bölgemizde düzenlenecek olan kariyer fuarlarına katılım sağlama gibi imkânlara da sahip olabilecekler.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar