Dünya nereye gidiyor

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan yaklaşık 3 yıldır devam eden pandeminin olumsuz etkilerinin yapılan mücadele ile giderek azaldığını, yaklaşık 1,5 ay önce Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile başlayan şimdilik dar kapsamlı savaşın da özellikle enerji araçlarını çok daha fazla önemli seviyeye taşıdığını vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 14.04.2022

Dünya nereye gidiyor

Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) resmi internet sayfasında yer alan açıklamasında pandemi süreci ile birlikte dünyanın sadece bir sağlık problemi ile karşı karşıya kalmadığını, sosyo-ekonomik alanda da hızlı bir değişim yaşanmaya başlandığını belirten Ergan, “Hastalıkla mücadelede bağışıklık sisteminin güçlü olmasının gerekliği istense de, istenmese de gıda sektörünü, dolayısı ile tarım ve hayvancılığı öncelikli hale getirmiştir” dedi.

Petrol ve doğal gaz fiyatlarının kontrol edilemez artışı ile tüm dünyada olumsuz etkilenen enerji sektörünün yanı sıra, pandemi sürecinde önemli hale gelen tarımsal üretimi de katlamalı sorun olarak gündeme taşıdığını ifade eden Eyyüp Ergan, şu görüşlere yer verdi:

“Savaşın direk iki tarafı olan Rusya ve Ukrayna ile komşu olan Türkiye, her iki ülke arasında tarafsız bir anlayış ile hareket etmenin ötesinde arabuluculuk yapmadaki samimiyeti tüm dünyanın takdirini kazanmıştır.

Pandemi ve sonrasındaki savaş süreci dünyanın sosyo-ekonomik tercihlerini hızla değiştirmeye başlamıştır. Türkiye bu süreçte gıdada kendi kendine yeter olma, enerjide de dışa bağımlılıktan kurtulma adına üretim merkezli politikalar oluşturmaya ve bunlara da desteklerde öncelik vermeye çalışmaktadır.

Bu nokta da tavandan tabana, halk arasındaki tabir ile “yediden yetmişe” Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin birlik ve beraberlik duygusu içinde “her işin başı üretim” deyip, “Çalışmayı da en büyük ibadet” sayarak hareket etmelidir.”

Bugünü kurtarmanın değil, geleceği kazanmanın hesabı yapılmalı...

Eyyüp Ergan, Trabzon Ticaret Borsası olarak özellikle fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak için yaklaşık 20 yıldan beri yaptıkları çalışmalarla bu alanda örnek ve önder olmanın çabasını gösterdiklerini ve bundan sonra da göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Ergan ayrıca, hemen hemen herkesin endişe ile cevap aradığı “Dünya nereye gidiyor?” sorusundaki endişeyi de ortadan kaldırmanın tek yol ve yönteminin dünyanın kaynaklarını koruyarak onları en rantabl şekilde değerlendirmek olduğuna dikkat çekerek, “Bugünü kurtarmanın değil, geleceği de kazanmanın hesabını yapalım. Türkiye olarak da hep birlikte, çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, çok kazanalım” dedi.

 

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar