Hisarcıklıoğlu : ‘’Ortak mücadele için devlet- sektör işbirliği şart’’

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ‘’Başta fındık ve 300’e yakın tarımsal üründe büyük zarara yol açabilecek kahverengi kokarca böceği ile ortak mücadele için devlet-sektör işbirliği şart. Bu noktada herkesin üzerine düşeni fazlası ile yapması gerek.’’

info@karadenizekonomi.com / 28.01.2021

Hisarcıklıoğlu : ‘’Ortak mücadele için devlet- sektör işbirliği şart’’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ve Of Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim kurulları, meclisleri, yüksek istişare kurulları, meslek komiteleri, kadın ve genç girişimci kurulları üyeleri ile oda-borsa müşterek toplantısında bir araya geldi. ​ Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Trabzon ve ülkenin genel problemleri üzerinde durulup, katılımcıların çözüm önerileri alındı.

‘’Haksız rekabet önlenmeli’’

Toplantıda başta fındık ile çay olmak üzere tarımsal sanayi ürünlerindeki mevcut durum ve çözüm bekleyen sorunları dile getiren TTB başkan ve meclis üyeleri, fındıkta büyük tehlike yaratan kahverengi kokarca ile mücadelenin yanı sıra, verim ve kalite ile birlikte ihracatı arttırma konusunda çözüm önerilerini sunarlarken, çayda özellikle kanunun çıkarılması ve sektördeki resmi ile özel kuruluşlar arasındaki haksız rekabetin önlenmesini istediler.

‘’TOBB olarak gereken girişimleri yapacağız’’

Trabzon’daki oda ve borsaların çalışmalarından son derece memnun kaldıklarını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Başta fındık ve 300’e yakın tarımsal üründe büyük zarara yol açabilecek kahverengi kokarca böceği ile ortak mücadele için devlet-sektör işbirliği şart. Bu noktada herkesin üzerine düşeni fazlası ile yapması gerek. Çözüm önerilerinde devletle olan kısmı noktasında TOBB olarak gereken girişimleri yapacağız’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar