Trabzon, Gıda Toptancılar Sitesi bekliyor

TTSO Meclis Üyesi Bıyıklı, Gıda Toptancılar Sitesi'nin faaliyete geçmesi ile birlikte rekabet gücünün ve kalitenin artacağını dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 16.09.2020

Trabzon, Gıda Toptancılar Sitesi bekliyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri, Gıda Toptancılar Sitesi’ni sıkça gündeme getiriyor.

Pandemi sürecinde gıda sektörünün de zor günlerden geçtiğini dile getiren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Abdülkerim Bıyıklı, ‘’Pandemi döneminde tarım, gıda hijyeni, lojistik, gıda üretimi, depolama ve toptan ve perakende satış sektörünün önemi daha çok ortaya çıktı. Trabzon’da 280’e yakın marka ürün ve istihdamla Trabzon’a hizmet veriyoruz. Her sektör gibi gıda sektörünün de önemli sorunları var. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için gittiği gıda işletmelerinde fiyat, kalite, hijyen, ve güvenilirlik arıyor. Vatandaş ihtiyacını karşılarken, sorunların ertelenmesi çalışma azmini kırıyor. Ulusal toptan ve perakende zincir mağazalarının ilimize gelmesi rekabet gücünü ve azmi etkileyerek yapılacak olan planları kesintiye uğratıyor. Yerel siyasetin sektöre vadettiği projeler gündemde olmadıkça beklentiler karşılanmıyor. Pazarkapı Mahallesi’nde eski halin içinde bulunan dükkanların yıkılıp Kadınlar Pazarı projesi yapılması nedeniyle 15 – 22 metrekare arasında yetersiz alanlardaki dükkanlara mecbur kalan üyelerin toptan gıda satışı yapma imkanları kalmıyor. Sektörümüz vaad edilen Gıda Toptancılar Sitesi’ni bekliyor. Samsun’da, Ordu’da, Rize’de ilk gıda siteleri artık atıl hale gelip ikincisi başlanmışken, Trabzon’da hala gıda sitesiyle ilgili proje ortada yok. Bu nedenle gıda sektöründe pazar oluşmuyor ve dağınıklık meydana geliyor. Kar marjı, istihdamın düşmesi, hizmet kalitesi, merdiven altı ve kayıt dışının artması, işletme giderlerinin yükselmesi pazarın oluşmaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Gıda Toptancılar Sitesi ile ortaya çıkacak olan güç birliği, gıda ihracatında üs olma kolaylığı sağlayacak’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar