Trabzon’un en büyük bütçeli yatırımı başlıyor

Trabzon’un 15,5 milyon euro ile bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımlarından biri olan ‘Trabzon Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi’ çalışmaları başladı.

info@karadenizekonomi.com / 4.12.2020

Trabzon’un en büyük bütçeli yatırımı başlıyor

Trabzon’un 15,5 milyon euro ile bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımlarından biri olan, yüzde 60’ı Avrupa Birliği destekli, yüzde 25’i TİSKİ Genel Müdürlüğü, yüzde 15’i ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli, ‘Trabzon Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi’ tüm hızıyla ilerliyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla Meydan bölgesinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hat yenileme çalışmaları 5 Aralık Cumartesi günü başlayacak olan proje, yapılan planlama sonucunda; Cumhuriyet, Gazipaşa, İskenderpaşa, Çarşı ve Kemerkaya Mahallelerini kapsayan 4 bölge halinde çalışmalar yürütülecek. İşin süresinin daha kısa tutulması adına 5 ayrı ekibin birden çalışacağı Meydan bölgesinde; 20 kilometre içme suyu, 4 kilometre yağmursuyu ve 4 kilometre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirilerek, altyapı tamamen yenilenmiş olacak.

‘’Proje kapsamında olanlar’’

Dev proje kapsamında, Ortahisar sınırları içerisinde bulunan 565 kilometrelik içme suyu şebeke hattının yenilenmesinin yanı sıra, 25 bin 900 abone bağlantısı yapılacak. 259 kilometre abone bağlantı borusu, 16 akış ölçme odası, 96 basınç düşürme vanası odası ve 7 bakiye klor ölçüm odası, yatay delgi ile 253 metre karayolu geçişi, 477 metre askıda köprü geçişi, 1.312 adet yangın musluğu inşa edilecek. Proje ayrıca 30 adet içme suyu deposunun yapımını ve 22 adet içme suyu deposunun ise onarılarak hizmete açılmasını kapsıyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar