Giresun ve Ordu havalimanını konuştu

Giresun TSO ve Ordu TSO son zamanlarda sıklıkla yaşanmaya başlayan Ordu – Giresun Havalimanı sefer iptalleri konusunda görüş alışverişinde bulundular.

info@karadenizekonomi.com / 5.12.2019

Giresun ve Ordu havalimanını konuştu

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve beraberindeki heyet, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin’i makamında ziyaret ederek son zamanlarda sıklıkla yaşanmaya başlayan Ordu – Giresun Havalimanı sefer iptalleri konusunda görüş alışverişinde bulundular.

‘’İş dünyası için gündeme getirdik’’

Ordu-Giresun Havalimanı bilet fiyatlarının yüksekliğine de değinen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Melikoğlu, ‘’Bilet fiyatlarındaki yükseklik, özellikle yaz aylarında, turizm konusunda yaptığımız çalışmaları ve yöre halkının ulaşımını olumsuz etkilemektedir. Ordu-Giresun Havalimanı’ndan 3,5 yıllık süre içerisinde 3 milyon 293 bin kişi yararlanmış olmasına rağmen son zamanlarda çok fazla sefer iptalleri yaşadı. Bu haklı talepler geleceğini turizmde gören Giresun ve Ordu halkının haklı talebidir. Ordu ve Giresun illeri geleceğini ağırlıkta gören sorunları ve çözüm yolları aynı olan iki güzide şehrin havalimanı 4 yılı geride bıraktı. Biz iş dünyası yapılan yatırımları takdir ederken aksaklıkların da giderilmesini bölgemiz sanayicisi ve iş dünyası adına yapıcı bir şekilde gündeme getirmekteyiz. Biz bu sıkıntıları sayın valimizle beraber THY Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz M.İlker Aycı’ya ilettik. Bize verilen sözlerin tutulmasını haklı olarak bekliyoruz. Ordu-Giresun prestijli bir havalimanı, bu tür iptaller çözülmeli. İzmir, Bursa ve Antalya direkt uçuşlar acilen başlatılmalıdır.” dedi.

Devletin yetkili organlarının bu sorunları dikkate alacaklarına ve çözüm üreteceklerine inancının tam olduğunu belirten Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, ‘’Uygunsuz durumun çözüme kavuşturulmasının havaalanımızın geleceği ve bölgenin kalkınması için büyük önem arz ettiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz’’ şeklinde konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar