Karadeniz Bölgesi’nin ilk yeşil limanı 'HOPAPORT'

Hopaport Genel Müdürü Özer, “Bu belgeyi almak için çok çaba sarf ettik. Karadeniz Bölgesi’nde ilk Yeşil Liman sertifikası alarak farklılığımızı bir kez daha gösterdik.”

info@karadenizekonomi.com / 30.07.2019

Karadeniz Bölgesi’nin ilk yeşil limanı 'HOPAPORT'

Liman tesislerinin sürdürülebilir olması için kolları sıvayan Ulaştırma Bakanlığı 'Yeşil Liman' projesi kapsamında düzenlendiği Yeşil Liman Sertifika Töreni'nde Türkiye'nin lider limanlarından 15'ine sertifikalarını teslim etti. Ulaştırma Bakanlığı’nda düzenlenen Yeşil Liman Sertifika Töreni'nde Türkiye'nin lider limanlarından, AKSA, Altıntel, Asyaport, Bodrumport, Borusan Lojistik, Ege Port, Evyap Port, Hopa Port, Kumport, Limakport, Limaş, Mardaş, Marport, Petkim, ve Yılport Yeşil Liman Sertifikası aldı. Karadeniz limanları içinde ilk defa Yeşil Liman Belgesi almaya hak kazanan Hopaport’u törende Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Muhasebe Müdürü Oğuz Çapkınoğlu temsil ettiler.

“Saha gözetim ve denetimi sürekli gerçekleştirildi”

Tören sonrası bir değerlendirme yapan Hopaport Genel Müdürü Özer “Bu belgeyi almak için çok çaba sarf ettik. Yıllar öncesinden önümüze hedef olarak koyduğumuz bu projede bugün mutlu sona ulaştık. Karadeniz Bölgesi’nde İlk Yeşil Liman Sertifikası alarak farklılığımızı bir kez daha gösterdik. Gerek bakanlıktan, gerek TSE’den gelen denetmenler yaptığımız tüm çalışmaları yakından takip etti. Denetimlerde Entegre Yönetim Sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001) ve Yeşil Liman Sektörel Kriterler Dokümanları kapsamında incelemeler yapıldı,  aynı anda saha gözetimi ve denetimi de sürekli gerçekleştirildi. Bugün bu hedefimize ulaşmanın ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

--------

Yeşil Liman Projesi ile ülkemizde faaliyet gösteren liman işletmelerinin, çevreye ve iş sağlığına olan duyarlılıkların en üst düzeye çıkarılması ve standart hale getirilmesi, liman kalite yönetim sisteminin geliştirilerek uluslararası rekabet gücünün artırılması, limanların uluslararası bir marka haline getirilmesi hedefleniyor. HAYATİ AKBAŞ / HOPA

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar