Perşembe yüzde 70 göç veriyor

Perşembe ilçesinin CHP’li Belediye Başkan Adayı Ata Alkan Karadeniz Ekonomi Gazetesi’nin canlı yayın konuğu oldu.

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2019

Perşembe yüzde 70 göç veriyor

Kızının adını bile VONA koymuş

Ben bir Vona sevdalısıyım

Perşembe ilçesinin CHP’li Belediye Başkan Adayı Ata Alkan Karadeniz Ekonomi Gazetesi’nin canlı yayın konuğu oldu. Alkan, kazanması halinde projelerinin ilçede altyapı, turizm sektörünün gelişmesi ile üretim ve istihdama yönelik olacağını söyledi.

CHP adayı Alkan, “Ben bir Vona sevdalısıyım, hatta kızımın adını Vona koyacak kadar sevdalıyım. Siyasete girmemin en önemli nedeni Perşembe sevdasıdır” diye konuştu. Alkan başkan olması halinde herkesi kucaklamak ve herkese hizmet etmek üzere kendini programladığını vurguladı. Alkan şunları söyledi:

“Biz siyaset değiliz, siyaset üstüyüz. Yerel yönetimlerde herkesi kucaklayarak idarecilik yapılırsa başarı kaçınılmaz olur. Bunun bilincindeyiz. Biz de böyle bir belediyecilik anlayışıyla herkese eşit mesafede herkesi kucaklayarak çalışacağız. Perşembe’nin çok sorunu var ama her şeyden önemlisi altyapı sorunu, yani sahil düzenlemesinden tutunda su yol, hatta elektrik. Turistik kasaba olması nedeniyle yazın gelen turistlerimizin zamsan geçirecek bir yeri olmaması. Balık kenti olarak gördüğümüz Perşembe’de balık lokantalarının olmayışı, bir tuvalet hizmetinin dahi olmayışı bile bir sorun. Doğalgaz Efirli’ye kadar geldi fakat Perşembe hala beklemekte. Diğer taraftan sosyal kültürel ve turizm alanı diye sıraladığımız herkesin yaşamına dokunan belediyecilikte sosyalliği içeren, herkese eşit mesafede hareket edecek herkese modern bir kentte çağdaş bir kentte insanlar nasıl yaşıyorsa ona göre bir altyapı hizmeti sunmakla mükellefiz. Onun da hazırlığını yapıyor ve projelendiriyoruz.”

İlçe yüzde 70 göç veriyor

“İlçemizin en önemli sorunlarından birisi de göç vermesi. Özellikle nüfus yoğunluğuna da bakarsanız %70 göç veriyoruz. Genelde Perşembe emekli kasabası olmuş. 32 bin nüfusu var 28 bin seçmeni var. 18 yaş altı nüfus 4 bin, eğer bu böyle giderse önümüzdeki seçime kadar nüfus 15 bine düşer. Tüm bunların hepsini tespit ettik ve bunlara uygun çözümler getirip omuz omuza bunları aşmak istiyoruz. İnşallah bu çabamızı görürler ve bizde Perşembe’yi hakkettiği yere taşırız.”

Sakin Şehir statüsü askıda

“Sakin Perşembe statüsü askıya alındı. Aslında maalesef yanlış anlatıldı. Slow city herkesin aynı noktadan bakabileceği bir uygulama. Yavaş şehir ölü şehir haline geldı. Kasabamıza enerji veren kentsel bir uygulamadır. Örneğin İstabul’da bir yerden bir yere gitmek en az 4 saat, kendinize zaman ayırmıyorsunuz ama Perşembe’de bu şekilde değil. Burada bu zamanı ne trafik ne parka ulaşım için harcıyorsunuz. Tamamen kendiniz için harcıyorsunuz. Bunun içinde özellikle vakit geçirebilmek için geliyorlar. İlçemizin marka değerini artırmamız, bilinirliğini de yaygınlaştırmamız gerekiyor.” ASEL GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar